El Club Muntanyenc Sant Cugat posa en valor el voluntariat en el seu 80è aniversari

L'entitat inicia aquest dissabte 24 de febrer els actes de celebració dels 80 anys


  • Comparteix:

Imatge de dos voluntaris del Club Muntanyenc Sant Cugat en una de les activitats que organitza / Foto: CMSC

Imatge de dos voluntaris del Club Muntanyenc Sant Cugat en una de les activitats que organitza / Foto: CMSC

El Club Muntanyenc Sant Cugat inicia aquest cap de setmana les activitats de celebració del 80è aniversari. La primera proposta, dissabte 24 de febrer, és la Volta Catalunya en senderisme i la primera etapa que va de Sant Cugat a Montcada. Les propostes que tenen pensades al llarg d'aquest any se centren, sobretot, en la història del club des de la seva fundació el 1944. Mantenir l'entitat amb la situació actual, 'amb bon estat de salut', és per als seus responsables 'tot un repte' i és per això que assegurar el voluntariat present és el principal objectiu de l'entitat. El president, Joan Bel, i la vicepresidenta, Alba Martínez-Picó, han participat aquesta setmana al programa 'Entitats' de Cugat Mèdia per repassar la història i trajectòria del club.

ESCOLTA-HO

"El voluntariat és molt important al nostre club. No podria sobreviure sinó hi hagués aquest voluntariat" explica Bel durant l'entrevista. "Per tant, una de les coses bàsiques de cara al futur, i tenint en compte que les noves generacions han canviat en aquest sentit, és mantenir un voluntariat fort i potent que permeti que el club segueixi endavant amb totes les seves activitats", aposta el president que assegura que l'estat de salut del club "és molt bo i no perilla el seu futur".

El president, Joan Bel, amb la vicepresidenta, Alba Martínez-Picó, durant l'entrevista

El president, Joan Bel, amb la vicepresidenta, Alba Martínez-Picó, durant l'entrevista / Foto: Cugat Mèdia


Per celebrar-ho tot plegat dissabte comencen les activitats de celebració dels 80 anys. "L'activitat de dissabte és molt interessant perquè et dona a conèixer per una banda el territori combinant el senderisme amb una activitat cultural", explica Bel, que recorda que la iniciativa està oberta a tothom.

Més enllà d'aquesta primera activitat, la proposta central del 80è aniversari tindrà lloc el 27 d'abril amb un acte institucional al Claustre del Monestir en què es farà un repàs dels inicis del club i de la seva situació actual. També es farà un lliurament d'insígnies de 25 i 50 anys de socis i sòcies i actuaran la secció de gimnàstica i de la coral del club. "El que esperem d'aquestes activitats és trobar-nos el màxim de socis possible i compartir les activitats. El nostre club s'ha fet tan gran que, a vegades, un està en una secció i no s'entera de res del que passa a les altres seccions i, per això, hem volgut que aquest 80è aniversari fos una oportunitat per retrobar-nos", explica el president.

Programa d'activitats del 80è aniversari


  • 24 de febrer: inici de la Volta a Catalunya. Primera etapa de Sant Cugat a Montcada.
  • 25 de febrer: Calçotada i presentació de la nova samarreta de voluntariat.
  • 1 de març: Audiovisual sobre l'expedició del club als Andes el 2022.
  • 8 de març: Taula rodona amb dones emprenedores del club.
  • 17 d'abril: Xerrada sobre fets històrics de l'entitat.
  • 25 d'abril: Xerrada amb expresidents del club.
  • 27 d'abril: Acte institucional de celebració del 80è aniversari del club.
  • 28 d'abril: Tast de vins al Celler Cooperatiu.
  • 11 de maig: Sortida a Montserrat amb cinc itineraris de diferent dificultat. En finalitzar, dinar de germanor al restaurant Els Torrents (Castellgalí).


  • A més, de març a maig hi haurà una exposició de fotografies històriques del club a l'espai expositiu de la seu. D'abril a maig, per altra banda, hi haurà una exposició sobre les seccions del club a la plaça de Barcelona.

    La història del club

    El Club Muntanyenc Sant Cugat va néixer al 1944 com una entitat d'origen muntanyenc i 80 anys després ha anat evolucionat en una entitat que ofereix un gran ventall d'activitats de caràcter cultural, esportiu i pedagògic amb la voluntat de fomentar la cohesió popular, l'ecologisme i l'amor per la muntanya i el medi natural. Al llarg d'aquests 80 anys d'història, el club ha crescut conjuntament amb Sant Cugat, esdevenint una institució central i històrica dins la vida associativa i popular santcugatenca. De fet, una de les activitats més emblemàtiques com la Marxa Infantil de Regularitat ha acabat representant un símbol de la ciutat que ha marcat a moltes generacions. Però la seva vinculació amb la vida santcugatenca va molt més enllà. També més enllà dels 2.000 socis i sòcies que actualment formen part de l'entitat perquè el Club Muntanyenc es considera, sobretot, "una entitat oberta a la ciutat i amb voluntat de col·laboració amb la ciutat".

    Actualment, una quarantena de persones treballen vinculades amb el club a través d'alguna de les seves seccions, a part de tots els voluntaris i voluntàries que mou l'entitat. I és que com recorda Joan Bel "la idea del club ha estat crear una certa transversalitat amb les activitats i això ens ha fet més forts i més potents".

    MIRA AQUÍ EL VÍDEO DELS 75 ANYS DEL CMSC

    RECUPERA ALTRES PROGRAMES DE L'ESPAI ENTITATS DE CUGAT MÈDIA




    Joan Bel

    Mantenir la situació actual és tot un repte. El voluntariat és molt important en el nostre club. No podria sobreviure sinó hi hagués aquest voluntariat. Per tant, una de les coses bàsiques de cara al futur, i tenint en compte que les noves generacions han canviat en aquest sentit, és mantenir un voluntariat fort i potent que permeti que el club segueixi endavant amb totes les seves activitats.

    Joan Bel

    El que esperem d'aquestes activitats és trobar-nos el màxim de socis possible i compartir les activitats. El nostre club s'ha fet tan gran que, a vegades, un està en una secció i no s'entera de res del que passa a les altres seccions i, per això, hem volgut que aquest 80è aniversari fos una oportunitat per retrobar-nos, sinó tots que és impossible, els màxims possibles.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.