Cugat Mèdia tanca la setmana especial per celebrar la 'màgia' de la ràdio amb set hores de programació especial

Un programa elaborat pels alumnes de l'Angeleta Ferrer, un 'Connectats' amb públic a Castellar del Vallès, i un 'Converses consentides' a l'inrevés

Els alumnes de l'Angeleta Ferrer han estat els encarregats de produir el programa especial pel Dia Mundial de la Ràdio

Societat

Publicat el 16/febrer per Joanmi Fernandez

Ràdio Sant Cugat (Cugat Mèdia) ha clos la programació especial amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio amb una edició especial del programa d'entrevistes 'Converses Consentides'. Durant aquesta setmana, l'audiència del mitjà municipal ha pogut copsar des de diverses propostes 'la màgia' de la ràdio que enguany celebra els 100 anys d'emissions a Catalunya, amb prop de set hores de programació especial.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Cugat Mèdia (@cugatmedia)



Els primers en inaugurar les emissions especials han estat els alumnes de primer de batxillerat de l'Institut Angeleta Ferrer, que han fet el seu programa 'L'Angeleta parla', que habitualment fan als estudis de Ràdio Sant Cugat, en un estudi mòbil a la biblioteca del centre. El programa emès en directe per ràdio i YouTube ha comptat amb diferents blocs, declaracions, històries de testimonis i sis entrevistes, totes amb preguntes fetes pels i les alumnes de l'assignatura Comunicació Crítica i Aplicada, després de diverses setmanes de preparació. Els convidats han estat l'escriptor Pol Castellanos; la directora de fotografia nominada als Premis Goya Beth Rourich; el locutor de ràdio Flaixbac Albert Planadevall; el director del mateix institut, Antonio Garcia; l'alcalde, Josep Maria Vallès; i el professor de Biologia, Albert Carrió.

El mateix 13 de febrer, l'emissora municipal ha emès el programa coproduït per la Xarxa de Comunicació Local dedicat a la història del mitjà de masses centenari des de l'òptica de les emissores locals.

'Connectats' al Dia Mundial de la Ràdio

El segon plat fort de la setmana ha estat l'emissió especial del programa 'Connectats', que emeten simultàniament sis ràdios de l'àrea metropolitana, des de la biblioteca Antoni Tort de Castellar del Vallès. La presentadora Carme Reverte, ha deixat per un dia l'estudi 1 de Cugat Mèdia per oferir un programa ple d'històries personals i entrevistes a diferents personalitats de la ràdio nacional amb l'assistència de públic. Els primers minuts del programa han estat dedicats al naixement de cada emissora de les que produeix el programa de la Xarxa on s'ha destacat que la majoria d'emissores municipals van néixer "d'iniciatives comunitàries i de voluntaris", però que actualment "són els mitjans més propers a la comunitat i estan molt professionalitzats".

Un dels convidats estrelles ha estat el director i presentador del programa 'Via Lliure' de RAC1, Xavier Bundó. El sabadellenc ha repassat la seva trajectòria i ha transmès l'amor que professa per aquest mitjà des de ben jove quan va començar a Matadepera Ràdio i Ràdio Sabadell i assegura que la ràdio local és "una gran escola i un dels grans tresors del país". Bundó ha destacat que "el fenomen de la ràdio local del Vallès és d'estudi" perquè és la pedrera de la majoria dels grans professionals de l'àmbit nacional. A més, el sabadellenc ha afegit que Catalunya "és un país amb una ràdio increïble i bona mostra és la capacitat de generar xarxa i el número de professionals a nivell estatal que són d'aquí o hi han treballat". Finalment, Bundó ha confessat que es veu capacitat per assolir altres reptes professionals, però ara per ara "no trobaria enlloc un programa tan potent" com el 'Via Lliure', el qual presenta des de fa 10 temporades, líder d'audiència dels caps de setmana.

El periodista Xavier Bundó ha estat un dels convidats al programa especial del 'Connectats al Dia Mundial de la Ràdio' / Foto: Cugat Mèdia


L'altra comunicadora convidada al 'Connectats' ha estat una de les veus més emblemàtiques del trànsit de Catalunya Ràdio (3Cat), Mari Luz García. L'egarenca va començar a treballar a la ràdio nacional el 2.000 després d'aprovar les oposicions, però la seva singladura va començar a l'extingida Ràdio Terrassa - SER Vallès i posteriorment va ser cap d'informatius de TVT (actual Canal Terrassa) i de la Ràdio Municipal. Segons García, ha assegurat que la diferència més destacada que hi ha entre les emissores locals i nacionals se centra en els recursos tècnics i humans, però sobretot un dels canvis més profunds que ha viscut al llarg de la seva carrera ha estat la incursió d'Internet i com ha transformat l'ecosistema. García ha confessat que "com a somni" li agradaria poder presentar un programa a Catalunya Ràdio i ha afegit que històricament "les dones han estat arraconades al món de la ràdio".

Les dues hores d'emissió del 'Connectats' han estat amenitzades amb les actuacions de Roger Padrós, que ha participat al darrer Benidorm Fest, i s'han pogut escoltar testimonis que han explicat les relacions personals amb el mitjà centenari. Cal destacar l'aportació que ha fet Luís del Olmo, històrica veu del programa 'Protagonistas' que va estar en antena en diferents ràdios d'àmbit estatal.

'Converses consentides' a l'inrevés

La setmana santcugatenca dedicada a la ràdio l'hem tancat aquest divendres amb una edició especial del programa 'Converses consentides'. Aquest cop, els tres presentadors -Álvar Roda, Rogeli Pedró i Toni Samsó- han sigut entrevistats per Jèssica Sotodosos.



DECLARACIONS

Rogeli Pedró i Toni

La ràdio és fantàstica perquè la pots escoltar fent altres coses / M'encanta la ràdio i el meu somni era fer ràdio algun dia i l'he fet realitat

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Jessica Sotodosos

Avui el programa dels instituts de Cugat Mèdia ha sortit dels estudis per muntar un estudi mòbil a l'Angeleta amb més de 20 persones

Your browser doesn’t support HTML5 audio