Yuanyuan Pan: 'Ja no tornarem a La Unió després d'aquest disgust'

La restauradora ha demandat el consorci entre l'Ajuntament i La Unió per danys i perjudicis


  • Comparteix:

Yuanyuan Pan a la barra del Restaurant L'art, a la Rambla del Celler / Foto: Lluís Llebot

Yuanyuan Pan a la barra del Restaurant L'art, a la Rambla del Celler / Foto: Lluís Llebot

'Que m'indemnitzin i deixo el bar'. Així de contundent s'ha mostrat la Yuanyuan Pan, l'última llogatera i responsable del bar del Teatre la Unió, respecte a les negociacions infructuoses que ha mantingut els últims mesos amb el consorci entre l'Ajuntament i La Unió. 'Arriba un moment que ja estàs desesperada i no confies en ningú', ha dit la restauradora, 'així que ho deixo en mans d'advocats i que ho parlin entre ells', ha afegit en referència a la demanda per danys i perjudicis que ha interposat contra el consorci després d'enviar un burofax per trencar les relacions contractuals. La demanda, en tot cas, no tanca la porta a les negociacions, ja que la Yuanyuan no vol 'ni perdre més el temps ni seguir perdent diners per les dues bandes', motiu pel qual va enviar un segon burofax més amistós.

En aquests sis anys que ha estat tancada La Unió (quatre més dels que estava previst en un inici), la Yuanyuan assegura que ha perdut milers d'euros. A banda de no haver pogut desenvolupar la seva activitat a La Unió, també ha perdut la maquinària que havia guardat en un magatzem de l'ajuntament per a quan es tornés a obrir la seu de l'entitat. "L'Ajuntament s'havia compromès per contracte a guardar-me la maquinària, però fa dos o tres anys em van informar que ja no tenien espai i que m'ho havia d'endur o, si no, ho tirarien, i jo no me'n podia fer càrrec", ha lamentat.

CONSULTA LA CRONOLOGIA DE LA HISTÒRIA DE LES OBRES DE LA UNIÓ

Quin grau d'importància té resoldre aquest problema amb l'antiga llogatera del bar per al futur de la nova La Unió? Segons va explicar la regidora de Cultura, Núria Escamilla, a la visita d'obres del teatre el 26 de gener passat, fins que la Yuanyuan no arribi a un acord amb l'Ajuntament sobre la indemnització que ha de rebre pels quatre anys de retard en la reobertura del bar, no es pot dissoldre el consorci entre l'Ajuntament i La Unió ni tampoc, per tant, encarar el repartiment amb l'entitat i el seu model de gestió. Tot i això, la setmana passada, preguntada per Cugat Mèdia de nou sobre aquest fet, no va voler confirmar ni desmentir si havia canviat alguna cosa legalment.

Per la seva banda, mentre esperen el desenllaç, la Yuanyuan i la seva família segueixen al capdavant de dos negocis santcugatencs. A finals d'any, la Yuanyuan va agafar el Restaurant L'Art, a la Rambla del Celler, 2, a la vegada que els pares continuen regentant el bar El Molí, a la plaça de Pep Ventura.

David Pujol, molest

El president de La Unió Santcugatenca, David Pujol, va passar dijous passat pel programa 'Molta Comèdia' de Cugat Mèdia, presentat per Eduard Jener, i es va mostrar molest amb la situació de bloqueig actual. Considera que no s'està respectant el que van pactar amb l'Ajuntament el 2015 quan es va crear el consorci, i es mostra contrari al fet que el teatre de La Unió es converteixi en la 'sala B' del Teatre-Auditori.




Yuanyuan Pan

Nosaltres ja no obrim La Unió. Jo només estic demanant una indemnització pels cinc anys que queden de contracte. Ja no tornarem després d'aquest disgust.

Yuanyuan Pan

Prefereixo treure'm aquest pes de sobre, perquè hem lluitat tant... Arriba un moment que estàs desesperada i ja no confies en ningú. Per això he fet la demanda i m'ho he tret de sobre. Ho deixo en mans dels advocats i que s'ho parlin entre ells.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.