El sistema de seguretat digital metropolità comença a prendre forma

L'AMB treballa per impulsar una "arquitectura tecnològica" que reculli avisos sobre incidències, i Sant Cugat haurà de decidir si s'hi adhereix


  • Comparteix:

Una imatge de l'app de seguretat ciutadana que impulsa l'Àrea Metropolitana / Foto: AMB

Una imatge de l'app de seguretat ciutadana que impulsa l'Àrea Metropolitana / Foto: AMB

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) vol crear una 'arquitectura tecnològica' que coordini els avisos de la ciutadania sobre incidències: des de qüestions d'incivisme i convivència, fins a avisos per incendi i incidències a equipaments municipals. És el primer pas per fer realitat un sistema integral de seguretat metropolità. El director de Serveis de Programes Estructurals de l'AMB, Joan Canyameres, ha dit a Cugat Mèdia que tot plegat es fa amb una visió àmplia sobre la seguretat: 'No estem parlant de policia, sinó de convivència, cohesió social i equilibri territorial'.

Com es traduirà aquesta iniciativa per al benefici de la ciutadania encara està per definir. Ara bé, l'AMB s'emmiralla en el cas de l'aplicació per a mòbils M7, que s'usa a municipis com Gavà, Cornellà i l'Hospitalet, amb la qual el veïnat pot alertar de riscos delictius i que coordina un sistema de videovigilància.

Canyameres ha avançat que es pot donar el cas que es creïn diferents apps segons la demanda dels municipis que ho sol·licitin. "Per exemple, ens han demanat una aplicació per a incidències en la recollida de la brossa porta a porta", ha detallat.

De moment, el Consell Metropolità ha constituït una comissió que establirà els serveis públics que es puguin englobar en aquest entramat, que s'inclouran en una memòria. Un cop se superin els tràmits administratius pertinents, es definirà com els 36 ajuntaments que conformen l'AMB, entre els quals Sant Cugat, poden acollir-se a aquesta iniciativa.


Joan Canyameres

Per sistema integral de seguretat, dins de les competències de l'AMB, parlem de convivència, cohesió social i equilibri territorial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.