La pizza napolitana guanya adeptes a Sant Cugat
Mecànic i Garden s'han convertit en pizzeries referents a la ciutat i parlem amb elles en motiu del Dia Mundial de la Pizza
Andrea i Adrià amb les pizzes margarida elaborades en els seus locals / Foto: Cugat Mèdia
SocietatPublicat el 9/febrer per César Martínez
La pizza s'ha convertit en un dels plats preferits de molts santcugatencs. Darrerament, amb el pas enrere de les pizzes 'fast-food' i la popularitat creixent de les de tradició napolitana ha fet que cada cop més apareguin al municipi locals on posen més atenció en fer la massa i en la qualitat dels productes per fer una pizza. Sant Cugat és un exemple clar d'aquest fenomen, desenes de pizzeries han guanyat popularitat després d'aquesta aposta per l'estil napolità i fugint del concepte de pizza com a menjar ràpid i senzill. Aquest divendres és el Dia Mundial de la Pizza, i per això, Cugat Mèdia ha contactat amb dues de les pizzeries millor valorades de Sant Cugat per descobrir els secrets que s'amaguen darrere d'una pizza.
Mècanic Pizza i Garden Pizza són dos locals que tot i no portar molts anys oberts, ja han agafat renom a Sant Cugat per la qualitat del producte. De fet, els xefs dels dos establiments coincideixen que per fer una bona pizza "és necessari un bon tomàquet i bona mozzarella", a més, dues pizzeries que segueixen la tradició de Nàpols i fan la seva pròpia massa a la mateixa cuina. A més a més, Cugat Mèdia ha sortit als carrers del municipi per enquestar a la població santcugatenca i saber quines són les pizzes preferides, i, en canvi, quina mai agafen; el vídeo a l'Instagram de Cugat Mèdia.
Tradició i treball, la fórmula de l'èxit de Mecànic Pizza
Tot i ser l'entrada del vell taller mecànic Xamfrà, a dins no hi canvien rodes, sinó que disposen d'una àmplia oferta de pizzes napolitanes. El xef pizzer de Mecànic, Andrea Prandin, és l'encarregat de preparar aquest producte; el cuiner, d'origen italià, ha remarcat que per fer una bona pizza, no només són importants els productes bàsics, sinó "depèn molt de la feina i el treball que es faci amb la pizza".Segons ha explicat el xef pizzer, la pizza que més triomfa entre els clients del Mecànic és una on la tòfona és l'ingredient estrella. "Acompanyada de guanciale, tomàquet groc i formatge brie és la que més demanen en els cinc anys que portem aquí", ha afirmat Prandin, qui a banda, també ha explicat com una de les pizzes més particulars que ha fet mai és una "pizza-postres" amb poma i canyella.
Innovació i una aposta ferma pels productes vegans, la filosofia de Garden Pizza
Per altra banda, un establiment que va néixer 'als peus' del parc natural de Collserola. Garden Pizza ha guanyat ressò per una aposta per una carta amb una àmplia oferta vegana i productes de qualitat. Després de ser escollida la 46a del món en la categoria de pizza artesanal per '50 Top Pizza' i rebre el premi a millor pizzeria revelació de 2023 i amb el guardó Green Oven, que premia els restaurants amb millor pràctica sostenible per la guia de Nàpols, des de la cuina del local han explicat que "el secret està en el producte que fas servir, productes de qualitat i tractar els ingredients amb estima".L'encarregat de les cuines dels diferents establiments Garden Pizza, Adrià Pou, ha afirmat que "per saber si una pizza està bona has de provar la margarida, és la que mostra l'essència d'un local". No obstant això, segons Pou, la pizza més venuda a l'establiment és "la 'dolce & jamona' clàssica de pernil i xampinyons". El cuiner ho argumenta perquè "ha de ser la pizza més popular arreu d'Espanya". Per contra, sobre la pizza més particular, Adrià Pou recorda una que tenen en carta on fiquen sobrassada vegana que fan des del mateix local.
La pizza pot portar pinya?
Aquesta ja s'ha convertit en la pregunta clàssica que es fan els amants del plat italià. Tot i guanyar cada cop més adeptes, no hi ha una opinió unànime. Pel que fa als cuiners dels dos locals santcugatencs, Andrea Prandin ha afirmat que si la pizza "està ben feta" hi està a favor, mentre que Pou no creu que les pizzes hagin de portar pinya, tot i que ha obert la porta a poder-ho provar algun dia. A més, Cugat Mèdia ha sortit al carrer per plantejar aquest dubte al veïnat del municipi; com passa amb els xefs, respostes de tota classe, persones que l'odien, però també molts d'altres que s'hi sumen a la possibilitat de tastar-la en algun moment.
DECLARACIONS
Adrià Pou
Jo penso que el secret està en els productes que fas servir. Si tens un producte de qualitat, i, sobretot, segon pas, saps tractar-lo bé jo crec que tens un bon resultat facis el que facis. Tractar el producte amb afecte i aconseguir un producte de qualitat.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Andrea Prandin
La pizza que surt més al Mecànic després de cinc anys que estic aquí és la pizza de tòfona, que porta guanciale, tomàquet groc i un formatge brie que es força suau, però que combinat està molt bé.
Your browser doesn’t support HTML5 audio