La Diada per la No-Violència homenatja la periodista palestina Shireen Abu Akleh

Enguany, la trobada posa l'accent en el paper del periodisme en els conflictes


  • Comparteix:

Cartell de la diada amb la foto de la periodista palestina / Foto: Unipau

Cartell de la diada amb la foto de la periodista palestina / Foto: Unipau

La Universitat Internacional de la Pau dedica enguany la Diada per la No-Violència a la periodista d'Al Jazeera Shireen Abu Akleh, assassinada per forces militars d'Israel. La cita tindrà lloc aquest diumenge a les 12 h a la Rambla del Celler i comptarà amb la participació de periodistes dels mitjans de comunicació de Sant Cugat.

D'aquesta manera, la Unipau vol homenatjar la figura de la periodista, que va ser assassinada per l'exèrcit israelià mentre informava d'una incursió militar a Jenin, a Cisjordània.

Segons ha conclòs l'ONU i ha reconegut l'exèrcit d'Israel, la periodista va rebre un tret de forces militars israelianes durant aquesta operació, tot i que anava identificada amb l'armilla de premsa i era una reconeguda reportera a l'Orient Mitjà, especialment als territoris ocupats.

Amb aquest reconeixement, la Unipau recorda que "els atacs contra periodistes són atacs contra la llibertat d'informació i són tàctiques planificades per amagar la realitat del que està passant".

Segons l'informe anual de Reporters sense Fronteres, un total de 45 periodistes van ser assassinats durant el 2023 en l'exercici de la seva professió. D'aquests, 23 van ser en zones de conflicte, principalment a Gaza.

Tot i així, el còmput global de periodistes morts durant la guerra entre Israel i Hamas és de 63 fins a l'1 de desembre del 2023. En la majoria de casos no s'han pogut acreditar les circumstàncies, tret de 17 en què Reporters sense Fronteres atribueix la mort a un vincle amb la seva tasca periodística.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.