Acció Climàtica es compromet a redoblar la inversió a Collserola per fer front a la sequera i prevenir incendis

El departament ha acordat amb l'AMB destinar al parc un milió d'euros més, a banda del milió ja pressupostat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Collserola / Foto: ACN (Jordi Pujolar)

Imatge d'arxiu de Collserola / Foto: ACN (Jordi Pujolar)

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural s'ha compromès amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a redoblar la inversió que es destina al Parc Natural de Collserola amb l'objectiu de fer front a l'impacte que està tenint la sequera en el medi natural de l'entorn i per fer tasques de prevenció d'incendis. Així ho ha traslladat el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, al president de l'AMB, Jaume Collboni, durant una reunió que s'ha celebrat aquest divendres al Departament. Així, el compromís de la conselleria és de destinar un milió d'euros més al parc, a banda del milió que ja està pressupostat.

Ambdues parts han acordat la necessitat de fer aquesta ampliació pressupostària degut, en primer lloc, a l'actual context d'emergència climàtica, però alhora per la singularitat que té el Parc de Collserola tant per la seva ubicació com per la densitat de població.

Les actuacions previstes passen per la realització d'accions de millora a zones afectades per episodis de sequera, la reconfiguració dels camins, especialment en zones amb presència d'espècies d'especial significació, l'eliminació de flora al·lòctona invasora, així com accions vinculades a la redacció i execució del Pla de gestió integral de la riera de Vallvidera que inclou, entre d'altres, l'eliminació de captacions i abocaments a la llera o actuacions al mateix pantà de Vallvidrera.

A la reunió també hi ha assistit el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Samuel Reyes, i Xavi Paz, vicepresident executiu del Consorci del Parc Natural de Collserola i alcalde de Molins de Rei. Els diferents representants han fet un repàs detallat de l'actual situació de sequera que viu el país, i en concret de l'àrea metropolitana, i s'han comentat les diverses obres que s'estan realitzant tant per part de l'ACA com per la resta d'operadors.

El conseller Mascort ha manifestat que el treball conjunt i coordinat de les diferents administracions "és clau per a fer front als desafiaments que planteja el canvi climàtic". En aquest sentit, el president de l'AMB, Jaume Collboni, ha apuntat que gràcies a la col·laboració institucional es té "l'oportunitat de fer avançar el Parc Natural de la Serra de Collserola, un espai natural únic a Europa".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.