Arriba el dia més màgic de l'any: tot el que has de saber de la Cavalcada de Reis

Ses Majestats visiten Sant Cugat i els seus barris per repartir caramels, il·lusió i, sobretot, regals per a tothom


Temes relacionats

Consells per a una cavalcada de Reis segura ( 5/gen/24)


  • Comparteix:

El Rei Melcior a la cavalcada de l'any passat / Foto: Ajuntament

El Rei Melcior a la cavalcada de l'any passat / Foto: Ajuntament

Els Reis d'Orient arriben aquest divendres a Sant Cugat per repartir il·lusió, caramels i regals. Ho faran en cinc cavalcades que recorreran el centre i els districtes del municipi. Tot plegat, gràcies a la tasca de 180 voluntaris i amb l'esperança que la previsió d'una tímida pluja no esguerri el dia més màgic de l'any. En total es repartiran 3 tones de caramels, que els infants poden recollir amb la bossa de tela que Cugat Mèdia ha regalat durant aquests dies de Nadal. Enguany, les cavalcades arriben amb novetats.

La cavalcada del centre

Ses Majestats arriben a la plaça de Victòria dels Àngels a les 17.30 h. Per rebre'ls, s'ha programat un espectacle únic amb música i dansa. Enguany, el discurs el llegirà el Rei Baltasar.

Després, es donarà el tret de sortida a la cavalcada, que enguany té un nou format i recorregut. La cavalcada estarà formada per les tres carrosses reials, sis carrosses d'entitats, l'estrella i la bústia. Tot plegat amb en Muxinach, que guiarà de nou amb la seva llum els Reis d'Orient. Hi participen els Amics dels Veterans i la Regalèssia, el Pati Hoquei Club Sant Cugat, el Club Tennis Natació Sant Cugat, el Club Golf Sant Cugat, la Penya Blaugrana Sant Cugat i el Futbol Sala Sant Cugat.

Enguany no hi haurà concurs de carrosses. Les entitats participen amb el vestuari i l'ambientació de cada carrossa de forma preestablerta.

El recorregut d'enguany serà més cèntric i passarà per diversos barris. Destaca el retorn a l'avinguda de Cerdanyola, una vegada ja han finalitzat les obres de vianantització. També repeteix un dels trams del recorregut que està pensat per a col·lectius amb necessitats especials i persones amb trastorn de l'espectre de l'autisme (TEA).



Els reis descotxaran a la plaça de l'U d'Octubre i, des d'allà, travessaran l'Hort de l'Abat per anar a l'Església del Monestir, on tindrà lloc l'adoració al nen Jesús. Cap a les 20.45 h, Ses Majestats canvien de lloc i recolliran les cartes d'última hora a la plaça de l'Om en lloc de a la plaça de la Vila, com en anys anteriors.

Les cavalcades de Valldoreix i els districtes

Valldoreix

Valldoreix rebrà els Reis a partir de les 17.45 h a la plaça de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), on Ses Majestats arribaran amb autobús públic. El recorregut acabarà a les 18.45 h, amb l'ofrena al nen Jesús a l'Església de l'Assumpció, i la recollida de cartes d'última hora a la plaça de Maria Sabater.

A Valldoreix es tallarà el trànsit mentre passi la cavalcada entre la plaça de l'Estació, passant per Can Cadena, i fins a la plaça Maria Sabater, i després quedarà obert. No es podrà estacionar al pàrquing de l'estació de FGC i al tram de la Rbla. Mossèn Cinto (entre l'estació i la cruïlla del C/ Espígol) a partir de les 8 del matí i fins les 18h d'aquest divendres. Tampoc no es podrà aparcar al pàrquing de l'EMD des de primera hora de la tarda.

Davant la previsió de pluja, l'EMD ja ha decidit que l'entrega de cartes es farà a la sala de plens de l'EMD i les activitats previstes es traslladen al Garden. En cas que plogui abans de l'inici del recorregut de les carrosses, se suspendrà la rua i només es mantindrà a les 18 h l'ofrena a l'església de l'Assumpció. Si plou una vegada iniciada, es mantindrà segons el previst inicialment.



Mira-sol

Els Reis d'Orient arriben a Mira-sol acompanyats de personatges màgics. Ses Majestats es presentaran al districte, com l'any passat, en tren a la plaça de Joan Borràs a les 17.30 h per, mitja hora més tard, començar la cavalcada que els durà fins al Casal de Mira-sol.



La Floresta

Les Reines d'Orient arribaran de nou a la Floresta en el mateix mitjà de transport dels últims anys, un tren de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), a les 17.30 h. A partir d'aquí, i acompanyades de la fada dels xumets, faran un recorregut que arrencarà des de la plaça de Miquel Ros i acabarà al Casino.




Les Planes

Els Reis d'Orient arribaran a la plaça del Coll de la Creu d'en Blau a les 18 h a cavall, com és habitual. Com a novetat d'aquest any, la cavalcada de Ses Majestats recupera el recorregut tradicional, que arribarà a la capella de Ca l'Avi a les 19.45 h.



Consells de seguretat de la Policia Local

La Policia Local ja té preparat el dispositiu per a les 5 cavalcades que Sant Cugat viu la tarda del 5 de gener a Sant Cugat, amb nou recorregut, Valldoreix, Mira-sol, la Floresta i les Planes. Escarré dona els següents consells:

  • Posar als nens i nenes elements identificatius en cas de pèrdua
  • No perdre de vista els menuts en aglomeracions
  • Fer respectar la distància de seguretat amb les carrosses
  • Trucar la Policia Local al 092 en cas de viure alguna incidència





    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.