Què cal fer si compartim loteria i ens toca un premi important?

Esther Lorente, delegada de l'OCU a Catalunya, detalla al 'Connectats' com cal documentar la participació del número compartit


  • Comparteix:

Loteria de Nadal / Foto: ACN

Loteria de Nadal / Foto: ACN

Posar a prova la nostra sort amb la loteria és un repte que pot sortir car. Per aquesta raó, hi ha qui opta per compartir dècims amb familiars i amics, així es continua jugant sense fer tanta despesa. Però compartir dècims o butlletes, si toca un premi gros, té els seus riscos i pot comportar problemes a l'hora de cobrar. Esther Lorente, delegada de l'Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya (OCUC), recomana documentar-ho amb una fotografia de l'anvers i el revers dels números compartits indicant, a més, la quantitat que juga cadascú.

ESCOLTA-HO

Aquests dies compartim la il·lusió perquè el sorteig de Nadal o el de la Grossa de Cap d'Any ens deixin algun pessic o, perquè no, un premi gros. Però sabem què cal fer si compartim un número premiat amb algun familiar o amic? Des de l'Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya (OCUC), Esther Lorente recomana fer un document que acrediti qui hi participa i amb quina quantitat ho fa. El document, que el podem fer nosaltres mateixos, pot incloure els DNI dels participants i la signatura. "Com més informació hi hagi més fàcil serà identificar les persones", explica Lorente.

Un dècim de loteria és un document al portador i, en principi, el premi el rep qui el té en el seu poder. Per tant, a l'hora de cobrar i evitar que el repartiment s'interpreti com una donació, des de l'OCU recomanen anar a l'entitat bancària amb el document que hem preparat per acreditar qui i en quina quantitat hi participa.

En cas de pèrdua o robatori d'un dècim sempre es pot denunciar i, "si disposem d'una fotografia que ho acrediti, molt millor", diu Lorente que, també recomana assessorar-se bé a través de web de Apuestas y Loterías del Estado.

Els premis inferiors als 2.000 euros es poden cobrar a l'administració. Per als premis superiors a aquesta quantitat cal dirigir-se a una entitat financera.




Esther Lorente

Recomanem que si s'ha de compartir dècim es faci una fotografia de l'anvers i el revers i es digui qui i quants diners juga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.