Dr. Carles Gener: 'La clau per assolir l'excel·lència com a metge és la vocació i la passió per la feina i el treball en equip'

Metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària

El metge, que pertany a l'equip PADES de Sant Cugat, ha explicat a Cugat Mèdia la seva feina després de rebre el Premi a l'Excel·lència Professional


  • Comparteix:

El Doctor Carles Gener / Foto: Mútua Terrassa

El Doctor Carles Gener / Foto: Mútua Terrassa

El doctor Carles Gener Turón és metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària de l'equip PADES (Programa d'Atenció Domiciliària i Equips de Suport) de Sant Cugat de Mútua Terrassa. Gener ha estat reconegut pel Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) amb el Premi a l'Excel·lència Professional, en la categoria de 'Medicina Atenció Primària'. Un reconeixement que fa valdre la tasca dels diferents metges catalans per la seva activitat professional en el sector mèdic. El doctor Carles Gener ha atès els micròfons de Cugat Mèdia per explicar la tasca que desenvolupa en l'equip PADES de Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

Quina valoració fa d'aquest reconeixement?
Doncs fa molta il·lusió que et reconeguin amb un premi com aquest. Sobretot perquè és un premi que et dona el Col·legi de Metges de Barcelona, és a dir, els teus propis companys et reconeixen el mèrit. També m'ho agafo amb ganes de continuar treballant en la mateixa direcció. Content i alhora el recollim amb humilitat.

Són 15 anys a Sant Cugat a l'equip de Programació d'Atenció Domiciliària i Equips de Suport (PADES). Com és treballar-hi?
Es treballa molt bé. Jo tinc la immensa sort que m'agrada molt la feina que faig i soc molt afortunat. Som un equip que des de fa 15 anys que va començar aquesta aventura, un equip que som els mateixos - la Montse, la Mercè, el Jesús...- i que treballem molt bé en equip. Això és la clau d'aquests equips, som pocs, però ben avinguts. També dir que tots els directors que he tingut han estat per nosaltres i ens han ajudat des de la seva tasca de direcció.

Quines diria que són les claus per assolir l'excel·lència com a metge?
Les claus crec que són dues; la primera és la passió per la feina, la vocació per una feina que com he explicat abans, a mi m'agrada molt. La segona clau és el treball en equip, una persona sola és impossible que pugui desenvolupar això al màxim. Tinc la sort de tenir companys esplèndids i excel·lents professionals en els seus àmbits que m'han ajudat moltíssim i si he arribat on soc ara és gràcies a ells. Entre tots hem crescut professionalment i ens hem ajudat molt els uns als altres i insisteixo, això és la clau: vocació i passió per la feina.

Com és el dia a dia de treball al PADES de Sant Cugat?
La feina és dura, no és fàcil, és molt intensa, és multidisciplinari... Intentem abraçar moltes coses i és una feina molt exigent, però la fem molt a gust. Al final, el nostre objectiu és poder ajudar als malalts i a les seves famílies en aquests moments tan difícils que passen.

La seva feina implica acompanyar les persones al final de la vida. Com és treballar en aquest sector?
No és fàcil, però la fem perquè ens agrada molt fer-la, per mi és una sort poder-la fer. Això és una realitat que existeix, el final de la vida és una cosa inherent en la nostra vida, i, per tant, si pots ajudar ens donem per satisfets amb la vocació d'ajudar ales famílies i als pacients en un moment com aquest.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.

Publicitat