Els panettones, les postres italianes que s'han fet forat a la taula de Nadal

La pastisseria Dolç de Sant Cugat ja prepara els encàrrecs per la campanya nadalenca d'enguany


  • Comparteix:

Amb la proximitat de Nadal, torna a moltes pastisseries de Sant Cugat un dolç d'origen italià que a poc a poc s'ha convertit en unes postres essencials en els dinars i sopars d'aquesta època festiva. Aquest pastisset de brioix, que es pot omplir de xocolata, fruites confitades o panses, és el panettone, i a la ciutat hi ha un local on aquest dolç és l'especialitat de la casa. La pastisseria Dolç (carrer Puig i Cadafalch, davant del parc de la Pollancreda) s'ha convertit en un referent en la venda de panettones gràcies, en gran part, a la mà del xef pastisser Yann Duytsche. El cuiner francès ha dut a la botiga de postres a guanyar el premi al millor panettone artesà de l'Estat espanyol l'any 2016 i 2021, i a millor panettone de xocolata d'Itàlia l'any 2017. Els èxits culinaris de Dolç els ha dut no a només fer encàrrecs per Nadal, sinó a poder oferir aquest pastisset als clients en qualsevol època de l'any.

El xef i pastisser Yann Duytsche explica com la influència de la pastisseria italiana amb el seu propi coneixement va permetre poder "perfeccionar aquest dolç tan específic". La popularitat de Duytsche i de la pastisseria Dolç ha provocat que des de fa uns anys comencin a agafar reserves pels panettones de Nadal des de finals d'octubre. Tot i això, el xef francès admet que sempre n'acaben fent una mica més per "si algú no ha pogut reservar".


Yann Duystche

Col·laboro molt amb Itàlia, vaig estar treballant allà, vaig estar fent assessoraments i he pogut compartir els coneixements i aprenentatges amb Itàlia



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.