El consell de barri de Mira-sol engega el mandat de les 'reivindicacions històriques'

El complex aquàtic, les pantalles acústiques i la reurbanització del pas de Sant Cugat a Rubí sota l'AP-7 són les actuacions destacades en curs


  • Comparteix:

Mural del casal de Mira-sol amb el diorama identificatiu del barri / Foto: Ajuntament

Mural del casal de Mira-sol amb el diorama identificatiu del barri / Foto: Ajuntament

Les veïnes i veïns de Mira-sol han encetat el nou mandat del consell de barri de Mira-sol amb la mirada posada a grans projectes que responen a reivindicacions històriques del barri. És el cas de les obres del complex aquàtic de Mira-sol i la urbanització del pas de Sant Cugat a Rubí sota el pont de l'AP-7, que segueixen el calendari previst; i la instal·lació de les pantalles acústiques a l'autopista, que ha començat per la banda de Rubí. Com a novetat, s'ha anunciat la intenció de l'Ajuntament de minimitzar els riscos de la rotonda del pont de l'avinguda de Montserrat Roig amb Pompeu Fabra. Projectes que, com ha exposat l'alcalde a Cugat Mèdia, són fruit de la feina de mandats anteriors, tot i que no seran les úniques actuacions que es faran aquests quatre anys per donar resposta als mirasolencs.


ELS PROJECTES DESTACATS EN CURS

Complex aquàtic

Ja s'han fet els moviments de terres i els fonaments, i s'ha iniciat l'estructura. Els treballs, que van arrencar al març amb una durada de 22 mesos, responen a una reivindicació històrica del districte de fa 20 anys. El complex que tira endavant l'Ajuntament s'aixeca en un terreny de 28.000 quadrats al costat de l'institut-escola Catalunya. Comptarà amb una superfície construïda de 3.900 metres quadrats en la qual s'aixecarà un edifici baix de tres nivells amb dues piscines, sala de fitness i altres serveis esportius.

Una piscina serà de 12,5 metres per 6 metres i de 1,20 metres de profunditat, pensada per aprenentatge, activitats familiars i aquagym. L'altra serà 25 metres per 12,5 metres i una profunditat d’1,80 metres, concebuda per nedar. Les mides són les establertes pel Consell Català de l’Esport per als equipaments amb dues piscines. Final obres: gener 2025. Inversió: 7,3 M euros.

Imatge actual de les obres

Imatge actual de les obres / Foto: Ajuntament



Pantalles acústiques a l'AP-7

Les obres van començar al setembre. S'ha fet desbrossament i perforació per als fonaments de les pantalles del costat de Rubí. S'hi han trobat algunes dificultats que estan endarrerint l'obra, segons la presidència del consell. L'11, 12 i 13 de desembre es retirarà la tanca de fibrociment del carrer de Folch i Torres.

Les pantalles s'ubicaran en dos trams. Un és el tram de l'AP-7 que cobrirà Mas Gener i Can Cabassa i on es renovaran les pantalles existents i s'ampliaran amb noves d'entre sis i vuit metres d'alçada, vegetals o de plafó metàl·lic. L'altre tram és el de la B-30, que cobreix el costat rubinenc de l'estany dels Alous. Aquí es col·locaran pantalles noves metàl·liques de sis metres. Les obres són a càrrec del govern espanyol amb fons Next Generation. Final d'obres: desembre 2023. Inversió: 4,9 M d'euros (intervencions a quatre carreteres de la demarcació de Barcelona)

Així es veu l'actuació per la banda de Rubí

Així es veu l'actuació per la banda de Rubí / Foto: Ajuntament



Reurbanització del pas entre Sant Cugat i Rubí sota el pont de l'AP-7

Els treballs a càrrec de l'Incasòl consisteixen en la reurbanització de l'espai, amb nous paviments, un espai segregat per a vianants i carril bici i la col·locació de nou enllumenat, arbrat i mobiliari urbà. També es fa la renovació i millora del col·lector d'aigües pluvials. Final obres: Juliol 2024. Inversió: 1,9 M euros

Frgament del mapa de l'actuació

Frgament del mapa de l'actuació / Foto: Ajuntament



Millora de la rotonda del pont de Montserrat Roig

L'Ajuntament vol millorar la seguretat dels vianants d'aquesta rotonda en la confluència del pont amb el carrer de Pompeu Fabra. El projecte consisteix en ampliar dues voreres on els vianants són poc visibles. En tractar-se d'una zona que forma part del camí escolar per anar a l'escola Catalunya, l'AFA ha fet aquesta demanda que es completarà amb la pintada dels passos de vianants. Quan FGC autoritzi l'obra s'iniciaran els treballs. Durada: 3 mesos

Simulació de l'ampliació de voreres

Simulació de l'ampliació de voreres / Foto: Ajuntament



MÉS TEMES
A l'espera que es materialitzi l'ampliació de l'institut escola Catalunya, els veïns i veïnes han mostrat a la nova presidència liderada per Albert Salarich les seves preocupacions. La falta d'il·luminació i neteja i la demanda de més seguretat són algunes de les demandes exposades, juntament amb el mal estat de la pista de Mas Gener i problemes de mobilitat.

CONSTITUCIÓ DEL CONSELL DE BARRI

La primera sessió del consell ha servit per constituir l'òrgan de participació i presentar els projectes i reptes per al mandat. Aquests són els membres del consell:

-Albert Salarich (president)
-Carme Ardid (Junts)
-Enric Òdena (ERC-MES)
-Pilar Gorina (PSC-CP)
-José Miguel García (PP)
-Enric López (CUP)
-Pablo Baucells (Vox)
-Ramon Gutiérrez (En Comú Podem)
-Juan Ángel de la Peña (Mira-sol Teatre)
-Ismael Alonso (APV Mas Gener)
-Montserrat Rialp (AV Sant Joan de Mira-sol)
-Pep Ordóñez (Dxoc Teatre)
-Iona Casadevall (AV Can Mates)
-Magalí Robin (AV Can Cabassa i Mas Gener)
-Clara Gaya (AFA Escola Catalunya)
-Joan Salabert (Club Futbol Mira-sol Baco)
-Antonio Garcés (Hort de Mira-sol)
-Josep Sala (Teatre a l'Ombra)
-Guillem Sánchez (AV Can Fontanals)


Josep Maria Vallès

Es tiren endavant aquests projectes i molts d'altres. Encara que fem tot això, encara queda molta feina per fer i per això estem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.