Un bomber santcugatenc acaba quart al mundial de rescat en accidents de trànsit
Arnau Marimon hi ha participat amb l'equip del parc de Sabadell després de guanyar el campionat català i l'estatal
El santcugatenc Arnau Marimon / Foto: CUP Sant Cugat
SocietatPublicat el 13/nov/23 per Pau Vázquez
El bomber santcugatenc Arnau Marimon ha quedat quart al mundial de rescat en accidents de trànsit amb l'equip del parc de Sabadell que s'ha celebrat a Lanzarote aquest octubre. Marimon va aconseguir la seva primera participació en un mundial després de guanyar el campionat català i l'estatal amb el conjunt sabadellenc. La prova ha consistit en simulacions d'accidents de trànsit en què equips de sis persones han d'extreure les víctimes en el millor temps i de la millor manera possible. En una entrevista al programa 'Connectats', el santcugatenc ha fet un repàs de la seva trajectòria: de com va passar d'estudiar enginyeria aeronàutica a ser bomber, passant per la seva vinculació amb el teixit associatiu i cultural de Sant Cugat.
Escolta-ho
Enginyer de carrera i bomber de professió
"De petit sempre havia volgut ser enginyer. Però al final de la carrera, tenia clar que fer una feina de despatx no era el que volia". Amb aquesta reflexió, Arnau Marimon relata com la feina d'enginyer aeronàutic va resultar ser només el seu somni de quan era un nen. Després d'acabar la carrera, el santcugatenc va treballar com a monitor de menjador i professor de dansa, fins que un estiu va començar com a guarda forestal. "Durant la carrera havia començat a néixer la llavor de voler ser bomber", explica Marimon. Aquesta experiència com a forestal va ser el detonant que va acabar-lo de convèncer per fer el pas i preparar-se per ser bomber.La dansa i Sant Cugat
Més enllà de la seva experiència com a bomber, Marimon també ha repassat la vinculació amb Sant Cugat i la cultura popular. De petit, el santcugatenc va ballar a l'Esbart i al centre de dansa Laura Esteve. Ara, ja d'adult, continua ballant. "He ballat swing com a afició i després de manera més professional. Fins i tot, vam crear l'associació 'Fem Lindy' per potenciar el ball a la ciutat", remarca Marimon. Per altra banda, el santcugatenc va ser un dels primers a ballar el ball de gitanes després que la Promotora de Festes Locals el recuperés. "Vam crear la comissió de gitanes per portar-la al poble, fer-la més popular". En l'última edició, la cita va aconseguir el rècord de participació amb més de 500 balladors.
DECLARACIONS
Arnau Marimón
Ha sigut increïble, molt instructiu. Hem quedat quarts amb l'equip de Sabadell, és molt fort.
Your browser doesn’t support HTML5 audio