El Quinto de Nadal se celebrarà del 25 al 29 de desembre al pav 2 de la Rambla del Celler

Després que l'any passat s'organitzés a l'Envelat, la tradicional cita nadalenca retorna a la ZEM de la Rambla del Celler


  • Comparteix:

La guixa del Quinto de Nadal / Foto: Cugat Mèdia

La guixa del Quinto de Nadal / Foto: Cugat Mèdia

El Quinto de Nadal se celebrarà del 25 al 29 de desembre al pav 2 de la ZEM de la Rambla del Celler. La tradicional cita que organitza Cal Temerari retorna a la zona esportiva municipal després que l'any passat se celebrés a l'Envelat. Dels cinc dies de Quinto, el 27 de desembre estarà reservat per la tarda al públic familiar i al vespre a la defensa del català amb el Correllengua i diverses entitats de cultura popular. El dia 29 tindrà lloc la cloenda amb una festa popular gratuïta.

En concret, la tarda de Quinto familiar, que té lloc el 27 de desembre, servirà per a què els infants puguin aprendre a cantar els números i convertir-se en pardals i cotorres amb un taller.

A més, enguany, la cita nadalenca posa l'accent en la defensa del català i la cultura popular, que estarà present el mateix dimecres 27 de desembre al vespre amb el Correllengua, la participació de diverses entitats de cultura popular de la ciutat i un sopar acompanyat de música i balls.

El 29, darrer dia, el pavelló es convertirà en una pista de ball per tancar els cinc dies de Quinto.

Un Quinto "viatger"

El Quinto va començar el seu camí el 2002 al Nadal a l'Envelat. Després d'un canvi puntual el 2007, la iniciativa marxa a la seu del Club Muntanyenc, llavors a la plaça de Barcelona, i a continuació marxa durant tres anys a l'escola Joan Maragall. L'oposició de l'AFA del centre el 2011 condueix l'activitat, per primer cop, a un equipament municipal: la sala de tennis taula del PAV2. La pista del pavelló acolliria el Quinto fins al 2015, en un període més estable.

No obstant això el creixement imparable d'assistència fa portar la iniciativa a la carpa del parc de Ramon Barnils, on hi romandrà entre el 2016 i el 2018. El 2019 el Quinto retorna al PAV2 per un canvi de lloc de la carpa de Ramon Barnils. La pandèmia comporta el primer Quinto virtual el 2020, mentre que el 2021 és l'únic any en què no se celebra la tradició a causa de la COVID.

El 2022 és l'any del retorn més esperat del Quinto amb la presencialitat i l'assistència de 12.000 persones a la Carpa de l'Envelat.

Crida als comerços

Els organitzadors de la cita nadalenca fan una crida als comerços locals perquè hi col·laborin, ja que bona part dels premis seran bescanviables en establiments de la ciutat. L'any passat s'hi van adherir un centenar de comerços.

A banda dels vals bescanviables de diferents imports, els comerços també poden col·laborar oferint obsequis. Les persones que guanyin els vals tindran un mes per bescanviar-los per productes o serveis del comerç escollit.

Tots aquells comerços que vulguin participar han d'escriure un correu electrònic a premisquinto.caltemerari@gmail.com i hauran d'omplir un formulari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.