El Consell d'Infants ja té deures: reflexionar sobre el racisme al seu entorn

32 alumnes de 16 centres escolars públics, concertats i privats han rebut l'encàrrec aquest dijous durant la constitució del Consell


  • Comparteix:

L'acte ha tingut lloc a la sala de plens / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'acte ha tingut lloc a la sala de plens / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El Consell d'Infants s'ha constituït aquest dijous i ha rebut l'encàrrec de reflexionar sobre el racisme i els prejudicis i diferències culturals al seu entorn. Un total de 32 alumnes de cinquè i sisè de 16 centres públics, concertats i privats formen el Consell d'enguany en la 14a edició d'aquesta iniciativa que pretén donar un espai de debat i de decisió als infants. L'acte ha estat presidit per l'alcalde, Josep Maria Vallès, la regidora de Cicle de Vida, Esther Madrona, i la regidora d'Educació, Carme Ardid.

Vallès ha animat la canalla a ajudar-los a millorar la ciutat durant els dos cursos de mandat del Consell i a compartir les seves reflexions amb la resta de companys de classe. Uns ànims que han compartit Madrona i Ardid, que ocuparan les sotspresidències del Consell d'Infants i que han remarcat als infants el "privilegi" que suposa poder participar de la vida política de la ciutat. Els consellers, per la seva banda, també han pogut dir la seva en una ronda de presentació en què han posat en valor l'oportunitat de poder opinar sobre les necessitats de la ciutat. Les sotspresidències dels infants les ocuparan Daniel Soriano i Maya Cinamón.

Les escoles representades pel Consell són les següents: Turó de Can Mates, Catalunya, Ferran i Clua, Thau, Pins del Vallès, Pi d'en Xandri, Olivera, La Floresta, La Mirada, Joan Maragall, Gerbert d'Orlhac, Collserola, Ciutat d'Alba, Creanova, Avenç i Àgora.






Josep Maria Vallès

La vostra mirada no és la nostra. Sou molt més joves i ens ajuda a tenir una visió de la ciutat molt diferent.

Consellers

Sóc aquí perquè em sembla molt bé que ens deixeu donar l'opinió als infants. / L'any passat vaig venir i em va agradar. / Vinc perquè m'agraden les coses locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.