A Sant Cugat no hi ha cap plaga de xinxes

L'Ajuntament no té cap alerta per presència de xinxes, però recorda que les altes temperatures allarguen la temporada de paparres


  • Comparteix:

Imatge d'una paparra / Foto: Creative Commons (John Tann)

Imatge d'una paparra / Foto: Creative Commons (John Tann)

A Sant Cugat no ha arribat cap plaga de xinxes. Així ho defensa la regidora de Salut, Núria Fernández, que fa una crida a la calma després que la proliferació d'aquest insecte a França hagi disparat les alarmes i el nerviosisme entre la població. Fernández ha explicat a Cugat Mèdia que l'Ajuntament no ha rebut cap alerta per presència de xinxes i que, en tot cas, el que sí que hi ha a les zones boscoses del municipi són paparres. En aquest sentit, la regidora ha assegurat que la temporada de paparres s'ha allargat enguany per les altes temperatures i el canvi climàtic, però no s'ha detectat un 'increment alarmant' a Sant Cugat.

Fernández ha recordat que amb la baixada de les temperatures, la presència d'aquest insecte també disminuirà. Tot i això, la regidora de Salut avisa que no despareixen a l'hivern i anima la ciutadania a seguir els consells i precaucions adients per evitar la seva picadura. Per exemple, caminar pel centre dels camins a les zones boscoses i evitar els punts amb vegetació més densa. També vigilar que els gossos no es colin entre els arbustos, ja que és l'hàbitat de les paparres i és més fàcil que s'enganxin al pel de l'animal. Fernández explica la diferència entre els dos insectes. "Les xinxes piquen i salten, no es queden enganxades a la pell i són petitones. Les paparres sí que s'enganxen, són molt més grosses i les podem trobar als boscos".

Un cas a l'escola Avenç

A finals del curs passat, una alumna de l'escola Avenç va rebre una picada de paparra a la zona boscosa al costat del centre i li va transmetre la malaltia de Lyme. Un fet que va obligar l'Avenç a activar el protocol i a notificar-ho a Salut Pública. Dos mesos més tard, a finals de setembre, la mare de l'afectada va publicar una carta al lector al TOT Sant Cugat en què assegurava que hi havia una plaga al bosc i demanava que es prenguessin millores "urgents" per pal·liar "un problema que afecta la salut pública dels ciutadans".

La carta va generar certa intranquil·litat entre les famílies, segons ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia el director del centre, Hug Llàcer. Tot i això, Llàcer assegura que els espais boscosos i el camí que porta fins a l'escola estan "ben condicionats" i que es tracta d'un cas puntual. En aquest sentit, el director de l'Avenç explica que l'activitat al centre és l'habitual i que només s'ha ajornat una sortida prevista d'una classe d'infantil 5 "davant la intranquil·litat d'algunes famílies".





Núria Fernández

No s'ha detectat un increment alarmant de la presència de xinxes a Sant Cugat. Les condicions climàtiques afavoreixen l'aparició de plagues com la de les paparres.

Hug Llàcer

Intentem tenir els espais el màxim de condicionats i no hem tingut incidències. Es va generar un cert neguit entre les famílies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.