L'Institut de la Infància vol transformar el 'Petits, Grans, Llibres!' en un nou festival familiar a Sant Cugat

L'entitat, amb més de 20 anys d'història, està ultimant la inauguració oficial del seu local, a la rambla Can Mora


  • Comparteix:

Verònica Bronstein i Diana Comes, de l'Institut de la Infància, a l'estudi central de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Verònica Bronstein i Diana Comes, de l'Institut de la Infància, a l'estudi central de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Institut de la Infància està treballant per organitzar a Sant Cugat un nou festival de referència sobre infància. La iniciativa, que l'entitat ja ha presentat al nou equip de govern, seria una transformació del 'Petits, Grans, Llibres!', una proposta literària i familiar que la ciutat va acollir durant nou edicions, fins al 2018. La fundadora i directora de l'Institut de la Infància, Verònica Bronstein; i la coordinadora de formacions i de programes familiars, Diana Comes, han visitat aquesta setmana el programa 'Entitats' de Cugat Mèdia per repassar la història de l'entitat i els seu projectes de futur, que passen també per la inauguració oficial del seu local municipal, ubicat a la rambla de Can Mora.

ESCOLTA-HO

"Hi ha una idea de transformar aquest festival, posar-lo al dia i que torni diferent", ha dit Bronstein durant el programa, preguntada pel possible retorn del 'Petits, Grans, Llibres!'. De fet, Bronstein ha explicat que l'entitat ja té a punt el projecte, que han presentat recentment a l'alcalde, Josep Maria Vallès, amb qui busquen complicitats. La responsable de l'associació ha afegit que "tenim les ganes i ara cal conversar i tornar a sentir-nos bé. Hem tingut una mica de crisis amb l'administració (en els darrers anys), mai ha sigut fàcil i hem passat per tot". I és que Bronstein espera "respecte i afecte" del nou equip de govern, després d'anys "oferint" projectes relacionats amb la infància i la família a Sant Cugat.

Història i progrés

L'Institut de la Infància és una entitat que va néixer a Barcelona fa més de 20 anys, el 2002, i va arribar a Sant Cugat el 2006 amb l'objectiu de millorar l'atenció de criatures i adolescents a través de la formació i el suport d'adults. Durant aquests anys han anat creixent, incorporant idees i projectes nous.

Actualment, ofereixen una quinzena de formacions de temàtica diferent, centrades, sobretot, en la literatura, la creativitat i el desenvolupament emocional. Les propostes, pensades per als adults que acompanyen criatures en el seu desenvolupament i creixement, es fan a Sant Cugat i a altres poblacions del país. Durant l'any en realitzen més d'una seixantena. D'altra banda, l'Institut de la Infància està actiu també oferint una dotzena d'activitats familiars complementàries cada any.


Verònica Bronstein

Hi ha una idea de transformar aquest festival, posar-lo al dia també. Que torni diferent. Tenim el projecte, tenim les ganes i ara cal conversar i tornar a sentir-nos bé (amb l'administració). Hem tingut una mica de crisis, mai ha sigut fàcil i hem passat per tot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.