La vacunació de la Covid-19 i de la grip arrenca dimarts amb els usuaris de residències

Les persones que reben atenció domiciliària i les residències de gent gran estan cridades a posar-se les vacunes


  • Comparteix:

Imatge d'una persona gran en la darrera campanya de vacunació / Foto: ACN

Imatge d'una persona gran en la darrera campanya de vacunació / Foto: ACN

La campanya de vacunació de la cinquena dosi contra la Covid-19 i de la grip comença aquest dimarts als CAP de Sant Cugat dirigida a persones de residències de gent gran i a les persones que reben atenció domiciliària. Si ho volen, se'ls administren les dues vacunes al mateix moment, com l'any passat. Recorden que qui pot demanar cita al seu Centre d'Atenció Primària de referència o dirigir-s'hi davant qualsevol dubte. Les persones a qui s'indica les vacunes de la grip i la covid podran demanar cita a través del portal 'La meva salut'. Des de l'atenció primària, també promouran la vacunació entre els pacients dels grups de risc.

A més, es vacunaran els professionals sanitaris i sociosanitaris i cuidadors de persones d'alt risc, així com policies, bombers, personal de protecció civil i d'altres serveis essencials, i persones que viuen en institucions tancades.

Salut ha assenyalat que, tenint en compte la situació epidemiològica i la immunitat adquirida per la població, "no es justifica" la vacunació contra la covid en persones no incloses en aquests grups fins al final de la campanya.

El departament de Salut començarà a vacunar contra la grip i la covid els usuaris de residències a finals d'aquest mes de setembre i a partir del 16 d'octubre ho farà en majors de 60 anys, població vulnerable o amb factors de risc i professionals. Així ho ha especificat el conseller Manel Balcells, després que la setmana passada es va anunciar que la campanya de vacunació s'avançava una setmana abans del previst.

La vacuna d'Hipra contra la covid, però, no arribarà per a la primera tongada de dosis, donat que cal adaptar-la a les noves soques. Pel que fa a la bronquiolitis, a partir d'octubre es començarà a immunitzar els nens que neixin aquell mes, i també s'aplicarà a aquells que han nascut en el darrer mig any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.