El Bloc l'Escaleta finalitza l'ocupació denunciant la manca d'espais i habitatge a Sant Cugat

La propietat de l'immoble recuperarà aquest dijous l'edifici per fer habitatges privats


  • Comparteix:

Les inquilines i inquilins han dit adéu amb una petita festa al carrer i una roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Les inquilines i inquilins han dit adéu amb una petita festa al carrer i una roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Una última festa al carrer per celebrar la vida, la xarxa comunitària i la denúncia social. D'aquesta manera han dit adéu al Bloc l'Escaleta, els inquilins i inquilines que des de fa gairebé quatre anys ocupaven el número 3 de carrer de les Escaletes. L'immoble, propietat inicialment de la Sareb, va ser adquirit per un promotor que a partir d'aquest mateix dijous recupera l'edifici per fer habitatges. D'aquesta manera, les dues parts acompleixen la pròrroga de dos mesos que la propietat va acceptar després de frustrar-se fins a dos llançaments. Dels vuit ocupants, cinc tenen on viure. Pel que fa al projecte social i comunitari del Bloc l'Escaleta també ha posat punt final aquest dimecres, segons els ocupants.

Han estat la Clàudia i l'Eli, dues de les exveïnes del bloc, les encarregades de repassar l'aventura que van protagonitzar un grups de joves de Sant Cugat el 25 de gener de 2020. Des de llavors i fins ara, la vida a l'immoble ha estat marcada per la rehabilitació i obertura de l'espai, la xarxa comunitària amb els veïns i els llançaments.

Uns veïns que han acompanyat els ocupants també en aquest últim dia, per evidenciar la contribució del Bloc l'Escaleta a aquest carrer del centre, a tocar de la plaça de Pep Ventura. En la roda de premsa de balanç, i comiat, també ha assistit per fer suport el portaveu municipal de la CUP, Marco Simarro, i el Sindicat de Llogateres.

La Clàudia i l'Eli han lamentat les coaccions dels propietaris en un procés que, amb la via judicial, 'ha desgastat' els ocupants de l'immoble. No obstant això, les pressions no han impedit que el bloc es convertís en un espai obert a les entitats i al veïnat. Un pas necessari, segons les veïnes, per denunciar la manca d'espais per als col·lectius i l'expulsió dels joves davant els alts preus dels habitatges. Una expulsió que també posa fi als quatre anys de projecte comunitari davant la impossibilitat de disposar d'un espai comú.




Clàudia

Volem denunciar un cop més l'especulació immobiliària imperant en aquesta ciutat de luxe que han construït alguns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.