Nou curs escolar amb l'eterna provisionalitat de La Mirada

El centre capeja aquesta arrencada i demana més espai per al curs vinent per desenvolupar el projecte pedagògic al complet


Temes relacionats

Arriben els nous mòduls de l'escola la Mirada ( 5/set/23)

La Mirada: una cursa d'obstacles (16/nov/22)


  • Comparteix:

Primer dia de curs per a més de 17.000 alumnes de centres escolars santcugatencs. Entre els quals, els de La Mirada, que arrenquen les classes pendents de les seves instal·lacions. Enguany, estan acabant d'instal·lar els mòduls nous que han d'encabir el creixement de l'escola, que ja compta amb uns 450 alumnes i arriba fins a 5è de primària. Això ha provocat que durant els primers dies, els alumnes de primer hauran de compartir espai amb els d'infantil, però el pati, que s'ha ampliat, amb els de primària. Una situació de provisionalitat que no és nova per al centre ni per a les famílies, que reclamen, entre d'altres, un espai de cuina i previsió de cara al curs vinent.

I és que de moment, La Mirada haurà de continuar en mòduls alguns cursos més. La construcció de l'edifici definitiu segueix aturada per la via judicial, pendent de la resolució de les mesures cautelars. Des de l'AFA de l'escola, el president, Carles Mercader, insisteix que cal intentar posar les millors condicions a aquesta provisionalitat que s'allarga des del 2016. L'aspecte més urgent, ha dit Mercader, és el servei de cuina, que ara s'ofereix amb càtering i els alumnes mengen a les mateixes classes.

L'ampliació d'enguany de l'escola permet encabir tots els alumnes, però des de la direcció, Clara Caso, demana que ja es projecti la necessitat de mòduls nous de cara al curs vinent per poder desenvolupar el projecte pedagògic del centre tal com està previst.

De moment, el centre espera tenir els mòduls que han arribat aquest dimarts habilitats per a l'activitat a finals de la setmana vinent.

Tot i l'excepcionalitat de l'arrencada a La Mirada, el curs ha començat a Sant Cugat sense incidències, més enllà dels nervis habituals del primer dia. La convocatòria de vaga prevista per aquest primer dia de classes i impulsada pels sindicats USTEC, Intersindical i CGT no s'ha fet notar als centres santcugatencs. Segons dades del departament d'Educació, el seguiment a Catalunya ha estat del 0,89%.








Carles Mercader

Un any més i ja és el novè comencem amb provisionalitat. No tenim les instal·lacions necessàries acabades i no poden fer classe com estava previst. Estarem així fins que els mòduls estiguin acabats.

Clara Caso

Suposa enrenou per a Primària i Infantil. No podem fer les dinàmiques de barreges de grups i no podem començar amb normalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.