El Jovent Solairenc reivindica legalitzar el barri: 'Volem ser un enclavament'

L'alcalde ha assegurat que es farà una declaració institucional de suport al nucli, ubicat al bell mig de Collserola


  • Comparteix:

El veïnat de Sol i Aire està conjurat per exigir la continuïtat del barri. També ho està el jovent de la zona, que ha aprofitat el pregó de la Festa Major d'aquest nucli per reivindicar la regularització del barri i per exigir que esdevingui 'un enclavament' reconegut al bell mig de Collserola. Ha estat un missatge reivindicatiu que ha recollit l'alcalde, Josep Maria Vallès, que s'ha compromès a què tiri endavant una declaració institucional que refermi el compromís de tots els grups polítics per defensar el barri.

L'alcalde ha aprofitat el discurs per reivindicar la identitat singular del barri i per reconèixer la tasca de l'expresident de l'associació veïnal, Manel Soler, que no ha pogut estar present en la trobada, que ha aplegat més d'una cinquantena de persones. Entre els assistents, representants dels grups municipals de Junts, ERC, PP i ECP.

La inauguració de l'exposició fotogràfica 'Papallones al vol', un sopar de germanor i un ball a la fresca han completat la jornada. Les activitats de la festa grossa de Sol i Aire continuen aquest dissabte:
  • 11.30 h. Pràctiques del Grup d'Autoprotecció
  • 17.30 h. Gimcana i activitats infantils
  • 20 h. Sopar popular


  • La situació de Sol i Aire

    Quan la serra de Collserola es va convertir en un Parc Natural el 2010, el decret que es va aprovar incloïa cinc zones habitades dins del Parc que es van definir com a ERE (Espai de Regulació Especial): Sol i Aire i Mas Fortuny del terme municipal de Sant Cugat; i Vallvidrera, Cal Notari i Les Planes de Barcelona. L'objectiu d'aquests ERE era protegir els habitatges, però quedava pendent definir exactament què era i què implicava ser un ERE en el Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat) posterior. Aquest PEPNat es va aprovar el 2021 i, malgrat els esforços dels veïns de Sol i Aire, entre d'altres, la redacció del text en referència als ERE sí que deia que aquests cinc barris havien d'acabar desapareixent. Hi ha un consens ampli, però, entre els grups polítics de Sant Cugat per defensar la perdurabilitat d'aquest nucli.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.