Si aquest estiu et quedes a Sant Cugat, apunta't aquests 10 plans

Escapades a Collserola, la història de Sant Cugat i la cultura donen molt de joc de cara al període estival


  • Comparteix:

Sant Cugat ofereix moltes propostes d'oci aquest mes / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ofereix moltes propostes d'oci aquest mes / Foto: Cugat Mèdia

Tot i que gran part de la població opta per marxar de Sant Cugat a l'estiu, també n'hi ha que es queda a la ciutat i hi passa les vacances. Cugat Mèdia recull algunes de les activitats que es poden fer durant aquesta època a Sant Cugat, ja siguin culturals, esportives o passejades a l'aire lliure.


  1. Monestir de Sant Cugat i el Museu
  2. Qui ha dit que l'estiu només és sol i platja? El Monestir de Sant Cugat, joia de la corona de la vila, obre portes al turisme amb diverses visites i activitats aquest estiu. Des d'un viatge al passat amb itineraris històrics fins a descobrir el patrimoni cultural i històric de la ciutat amb activitats i jocs per a famílies. A més, aquest any el Museu celebra el seu 20è aniversari i presenta iniciatives en aquest sentit. Una d'aquestes propostes és 'La Nit al Claustre', un itinerari nocturn guiat pel Claustre a la llum de llànties i espelmes amb degustació de vi de piment, per un preu de nou euros. També al Racó dels 20 anys, un bé com l'aigua i la seva història a la ciutat pren protagonisme amb una mostra. També al Museu del Monestir es pot visitar una instal·lació artística anomenada 'Us ofereixo els ocells', en reconeixement als supervivents dels camps nazis.

  3. Itineraris a Collserola
  4. Els amants de la natura i l'esport trobaran en el Parc Natural de Collserola un espai amb camins adaptats a totes les condicions físiques. Malgrat la calor i sigui a peu, en bici o a cavall, no es pot marxar del parc sense veure el Pi d'en Xandri, emblema de Sant Cugat. El mateix parc proposa itineraris per a tots els públics, més o menys exigents tant pel que fa a la distància del recorregut com per les condicions.

  5. Cal Gerrer i el Museu de Marilyn
  6. Durant l'estiu també s'obre un ventall d'opcions per visitar tota mena d'exposicions culturals. A la Casa Museu Cal Gerrer, ubicada al bell mig del centre de la ciutat, la Fundació Cabanas ha tornat a posar en marxa l'exposició 'L'Univers Marilyn a casa nostra', una mostra que vol repassar la vida i l'obra de l'actriu des dels seus inicis com a model fins als grans èxits de Hollywood. Frederic Cabanas, l'organitzador i director de la Fundació, obre al públic la seva col·lecció personal que compta amb cartells publicitaris i de cinema, així com obres pròpies inspirades en la sensualitat de l'actriu. El museu no tancarà en tot l'estiu i ofereix un seguit d'alternatives força variades en cas de voler visitar la col·lecció.

  7. Els trencadissos de Cardona
  8. Des de fa un parell d'anys diversos trencadissos artístics omplen de color els carrers principals del centre de Sant Cugat. Són obra del santcugatenc Martí Cardona, un biòleg de 26 anys que considera que aquests mosaics "donen personalitat a una ciutat que cada vegada és més monòtona i avorrida". Els trencadissos de Cardona es poden trobar al carrer de Sant Medir, al carrer del Carme, al carrer de Balmes, a la plaça de Pep Ventura, a la plaça de doctor Galtés i a la plaça de l'alcalde Magí Bartralot, entre altres indrets.

  9. El Museu del Còmic
  10. El Museu del Còmic és un altre dels espais icònics de Sant Cugat que romandrà obert durant aquest estiu. Les exposicions que ofereixen són variades, però, avui dia, hi destaquen les vinculades amb Marvel, com per exemple la de Superman. Cal visitar el seu perfil web amb antelació, ja que moltes de les seves exposicions són temporals. Ara bé, també destaca la seva mostra permanent que proposa un recorregut per conèixer i analitzar la història del còmic des del seu naixement.

  11. Can Monmany
  12. A les faldes del Puig Madrona, a tocar del Papiol, s'ubica un dels masos més importants de Sant Cugat, la Masia de Can Monmany. Una finca històrica que també abraça territori de Can Canyelles i del Mas Roig i que, durant bona part del segle XIX, va ser un espai d'elaboració de vi, oli i cava.

  13. El Castell de Canals
  14. Igual que el mas de Can Monmany, el Castell de Canals també serveix com a reflex per il·lustrar l'evolució de Valldoreix com a territori. En aquest cas, la construcció va formar part de la noblesa catalana i posteriorment, va ser escenari dels recaptes d'impostos i rendes del Monestir de Sant Cugat. A l'estiu, les activitats guiades per conèixer aquests dos espais emblemàtics s'aturen, però, com a alternativa, també es poden continuar ideant i planificant sortides per caminar per aquest entorn privilegiat del Vallès. Pots consultar aquí totes les alternatives que ofereix l'EMD de Valldoreix.

  15. Pujar al Puig Madrona
  16. Amb l'arribada de l'estiu i de força temps lliure, l'activitat esportiva a l'aire lliure també pot ser una magnífica opció. Tant és així que l'entorn privilegiat de Collserola ofereix un seguit d'itineraris molt interessants per a la pràctica del senderisme. L'ascensió d'aquest cim passant per l'ermita de la Salut pot ser una bona alternativa per dur a terme en família, amics o parella durant el període estival. A més a més, es tracta d'un cim amb un itinerari clar i marcat i que no és molt exigent a escala física.

  17. El Centre Grau-Garriga
  18. Visitar el primer i únic centre d'art tèxtil contemporani del territori nacional també pot ser una bona opció pels dies més calorosos d'estiu. El centre ubicat a Cal Quitèria té per objectiu difondre l'obra artística de Josep Grau-Garriga, una de les personalitats més icòniques de la història del municipi i del sector artístic vinculat al teixit. A l'espai en qüestió s'hi poden trobar tapissos, diverses exposicions i activitats per a xics i no tan xics.

  19. El Mercantic
  20. El petit mercadet del municipi també és un dels atractius principals de la ciutat durant l'estiu. Durant el període estival s'hi han dut a terme diverses iniciatives i, durant aquest mes d'agost, també n'hi haurà per a tots els públics. Visitar les paradetes, gaudir dels seus espais gastronòmics o escoltar música en directe són algunes de les opcions amb el bon temps de l'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.