Nou episodi judicial per la casa de l'extenista Àlex Corretja
El Tribunal Suprem reenvia el cas Costa del Golf als jutjats per valorar una possible indemnització a Corretja
Imatge de la Costa del Golf / Foto: Cugat Mèdia
SocietatPublicat el 10/jul/23 per Joan Garcia / Anna González
El Tribunal Suprem ha enviat el cas Costa del Golf de nou a un jutjat contenciós de Barcelona perquè estudiï la petició d'indemnització per part de l'extenista Àlex Corretja per responsabilitat patrimonial de l'Ajuntament, després de les diverses sentències que anul·laven els tràmits urbanístics per a la construcció de la seva casa. Segons ha avançat EFE, el tribunal considera que la reclamació per danys patrimonials, morals i per devaluació de l'habitatge -interposada al 2016 per valor de més de 400.000 euros- no havia preescrit i dona així la raó al santcugatenc.
El conflicte arrenca el 2001 quan l'extennista Àlex Corretja sol·licita al consistori, i aquest la concedeix, una modificació urbanística al Pla Parcial de la Costa del Golf per construir un habitatge en dues parcel·les de la seva propietat en aquesta zona. La família veïna, els Aubareda-Dalmau, però, va presentar instàncies a l'Ajuntament per recórrer el canvi perquè consideraven que els perjudicava i posteriorment ho van portar a la via judicial.
El 2006 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va dictaminar l'anul·lació de la llicència d'obres de la casa d'Àlex Corretja i el seu enderroc. Aquesta mateixa sentència va motivar una reclamació patrimonial de Corretja per un import de 4'9 milions d'euros, tot i que finalment va desistir el 2009 una vegada es va aprovar una nova modificació urbanística.
De fet, la casa no es va enderrocar i el litigi semblava resolt amb els nous tràmits i l'acord el 2015 per compensar la família Aubareda-Dalmau amb 600.000 euros. Corretja, però, va presentar una nova reclamació per responsabilitat patrimonial de més de 400.000 euros.
Les intencions de l'extenista van ser desestimades a totes les instàncies judicials, tret del Tribunal Suprem que ara considera que la petició no està prescrita perquè es va interposar una vegada assolida la fermesa de les sentències anteriors sobre l'habitatge. És per això que el Tribunal Suprem envia el cas de nou al jutjat de Barcelona corresponent.