Els veïns de Coll Favà alcen la veu contra el soroll per la concentració d'actes de Festa Major a Can Vernet

L'Ajuntament respon que l'any que ve la fira d'atraccions canviarà d'ubicació i que, en general, totes les activitats de nit seran rotatives


  • Comparteix:

La fira d'atraccions està a pocs metres de les cases de Coll Favà / Foto: Cugat Mèdia

La fira d'atraccions està a pocs metres de les cases de Coll Favà / Foto: Cugat Mèdia

La Festa Major sempre són quatre o cinc dies de festa a totes hores, però sobretot nocturnes. Els veïns en general ho saben i en són conscients, però hi ha un barri que aquest any ha decidit dir prou. Alguns veïns de Coll Favà s'estan organitzant per demanar a l'Ajuntament que no concentri totes les activitats festives de nit al parc de Can Vernet com ha passat aquest any. Fa molts anys que la fira d'atraccions es fa sempre allà, tot i que se'ls va prometre que seria rotatori, i a aquest any a més hi tenen el Parc Jove amb els concerts principals, com el dels Catarres d'aquesta divendres (23 h), i la Festa Major Alternativa (FMA) cada dia, a més de la caseta del CPA. L'Ajuntament ja ha respost a Cugat Mèdia que l'any que ve no tornarà a passar i la fira es farà a un altre lloc encara per decidir.

Mercè Rom, veïna del barri de Coll Favà, és de les que ha dit prou i està començant a mobilitzar el veïnat perquè el nou govern canviï alguna cosa. Rom explica que hi ha gent que marxa del barri aquests dies per poder descansar per anar a treballar. Rom recorda que l'any passat van enviar ja una carta a l'Ajuntament que ningú els va respondre, per això aquest cop volen augmentar la pressió i demana a altres veïns que se sumin a la seva reivindicació.

La resposta de l'Ajuntament, però, no ha tardat a arribar. Preguntada per Cugat Mèdia, la nova regidora de Cultura i Esports, Núria Escamilla, ha explicat que l'any que ve serà diferent segur. Admet que aquest any es va decidir donar descans els veïns de la zona del parc de Ramon Barnils i l'Arborètum i traslladar els concerts de nit a Can Vernet, però allà han coincidit amb la fira que sempre hi és, i amb la FMA que també ha canviat aquest any. Escamilla ha explicat que treballen per fer una distribució anual repartida per diferents punts de la ciutat: "Des de l'Ajuntament s'intentarà canviar les ubicacions als concerts per donar descans als veïns. I amb la fira ja estem buscant una alternativa perquè l'any que ve no sigui a la mateixa zona". Una voluntat que, de fet, ja va expressar el mateix alcalde, Josep Maria Vallès, dimarts passat en la seva trobada amb els diferents cossos d'emergència i prevenció. Vallès va dir que entendria que hi hagués veïns de Coll Favà que poguessin estar molestos i ja va avançar que l'any que ve seria diferent.

Encara no saben on podria anar la fira d'atraccions, però sí que asseguren des de l'Ajuntament que haurà de ser un lloc que sigui accessible a peu des del centre.




Merce Rom

Hi ha veïns que marxen aquests dies de festa major, a casa de familiars o inclús lloguen un apartament, perquè suportar música alta fins a les 3 h i soroll de gent fins a les 5 h, brutícia i cotxes malmesos, n'estem tips.

Nuria Escamilla

Des de l'Ajuntament s'intentarà canviar les ubicacions als concerts per donar descans als veïns. I amb la Fira, sempre s'ha fet a Coll Favà, però ja estem buscant una alternativa perquè l'any que ve no sigui a la mateixa zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.