Dispositiu extraordinari per evitar incendis per la revetlla

El departament d'Interior i l'Ajuntament de Sant Cugat han destinat més recursos i mitjans per combatre els possibles focs per Sant Joan


  • Comparteix:

El consistori santcugatenc ha engegat un conjunt d'accions per minimitzar els riscos per als ciutadans i per al medi ambient / Foto: Cugat Mèdia

El consistori santcugatenc ha engegat un conjunt d'accions per minimitzar els riscos per als ciutadans i per al medi ambient / Foto: Cugat Mèdia

La Generalitat i l'Ajuntament de Sant Cugat han preparat un dispositiu especial de cara a la revetlla de Sant Joan per tal de prevenir incendis i ampliaran els efectius per afrontar tant aquesta nit com la resta del cap de setmana, que també coincideix amb l'inici de les vacances escolars. El departament d'Interior desplegarà prop de 5.600 agents dels diferents cossos de seguretat, ja que la celebració del solstici d'estiu és, juntament amb Cap d'Any, el dia on més activitat d'emergències es registra. A Sant Cugat, el consistori ha preparat un pla que comptarà amb la col·laboració de 10 efectius extraordinaris per part de Protecció Civil.

Segons ha explicat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, s'activaran de forma extraordinària 2.506 agents dels Mossos d'Esquadra, prop d'un centenar més que l'any passat. Quant a les restriccions a l'ús del foc i els petards, es mantenen igual que altres anys i no es podran encendre fogueres ni tirar petards a menys de 500 metres de zones boscoses.

Elena ha detallat que, més enllà de l'increment d'efectius al cos de Mossos, els Bombers de la Generalitat i els Agents Rurals activaran un dispositiu de gairebé 1.000 persones, i el 112 reforçarà el personal operador i de supervisió amb fins a 110 professionals treballant alhora.

En el cas del cos de Mossos, el titular d'Interior ha afegit que es preveu que duguin a terme més de 700 controls viaris a les zones amb major nombre de desplaçaments i en els nuclis urbans. A més, el dispositiu desplegat per Interior també contempla un increment de la vigilància i control d'espais amb grans aglomeracions de persones, per tal de combatre la indisciplina viària, evitar aquelles activitats que puguin causar incendis, i treballar en la prevenció dels delictes sexuals.

Més Bombers i Agents Rurals

Pel que fa al cos de Bombers, de cara la revetlla de Sant Joan Interior ha previst un dispositiu de reforç del personal de guàrdia durant la nit i tot el dissabte "preveient un increment notable del nombre de serveis". L'any passat, entre les 20 h del vespre del dia 23 i les 8 h del matí del dia 24, els Bombers van atendre 663 serveis, la majoria per petits incendis de vegetació i incendis de contenidors o mobiliari urbà divers.

A banda, el cos d'Agents Rurals desplegarà un total de 300 efectius i ampliarà també l'horari de l'operativa per la revetlla. Segons han concretat, el dispositiu es dedicarà prioritàriament al control de la ubicació de les fogueres i l'ús de material pirotècnic per tal de comprovar que es compleix amb les restriccions.

Com es reforçarà Sant Cugat?

El consistori santcugatenc ha engegat un conjunt d'iniciatives de prevenció amb l'objectiu de minimitzar els riscos per als ciutadans i per al medi ambient. En aquest sentit, s'han reforçat els serveis locals preventius i d'emergències: Brigada municipal, Policia Local, Protecció Civil i ADF Sant Cugat. Enguany destaca la posada en marxa de 10 efectius més de Protecció Civil que, segons fonts municipals, estaran en actiu amb un camió-cuba de la brigada municipal amb 8.000 litres d’aigua, preparats per actuar en cas de necessitat. De la mateixa manera, també s'han posat a punt dos vehicles 'pick up' de l’ADF amb dipòsits de 600 litres. Tot plegat, amb la coordinació i el suport de la Sala Conjunta de Coordinació.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.