Superman vola fins a Sant Cugat

El Museu del Còmic ha inaugurat una exposició sobre el superheroi que es podrà veure fins al novembre


  • Comparteix:

Una de les mostres de l'exposició Superman al Museu del Cómic / Foto: Cugat Mèdia

Una de les mostres de l'exposició Superman al Museu del Cómic / Foto: Cugat Mèdia

L'home d'acer aterra a Sant Cugat des de Smallville. El Museu del Còmic i la Il·lustració acull una exposició sobre el personatge de Superman en el 85è aniversari de la primera publicació a Action Comics. La mostra repassa des del naixement del personatge, creat pel guionista Jerry Siegel i el dibuixant Joe Shuster, fins a les darreres publicacions i l'arribada a la pantalla gran amb les interpretacions d'actors com Christopher Reeve o Henry Cavill. El segon pis de l'edifici mostra als assistents l'evolució de l'heroi amb moltes reproduccions de les cobertes i algunes d'originals. L'exposició sobre Superman va obrir les portes aquest dissabte i es podrà visitar fins al 26 de novembre.

La mostra 'Superman, 85 anys de vinyetes' ha estat portada a la ciutat pel crític, editor i guionista de còmics Antoni Guiral. El comissari de l'exposició ha explicat que Clark Kent -alter ego del superheroi- és "un personatge molt conegut en la cultura popular, però, molta gent no sap qui el va crear o altres detalls de la seva història, que aquí ho expliquem".

Guiral ha destacat que els assistents podran conèixer diferents històries del personatge fictici com "quan va anar a la Segona Guerra Mundial per ajudar als aliats o la seva mort en els anys vuitanta". A més, el comissari de l'exposició ha posat en relleu que molts guionistes i dibuixants del personatge, no només han estat nord-americans, sinó que "hi ha molts d'Espanya, de casa nostra".

Per altra banda, en aquest repàs històric que es pot veure del personatge, Antoni Guiral ha explicat que, quan va arribar a Espanya, l'últim fill de Krypton va rebre el nom de 'Ciclón, el superhombre'. "Quan va arribar al nostre país en els anys quaranta, la versió que es va publicar en castellà, venia traduïda de l'edició que s'havia publicat en italià", ha afirmat Guiral.


Antoni Guiral

Tothom sap qui és Superman, tot i que possiblement no sabran quins són els seus creadors, i, aquí s'explica tot això



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.