Mossos demana multes per a quatre participants en la protesta de l'Horta Alliberada

Durant l'operatiu policial, tres persones van quedar detingudes


  • Comparteix:

Imatge dels efectius policials en el desnonament de l'Horta Alliberada / Foto: Cugat Mèdia

Imatge dels efectius policials en el desnonament de l'Horta Alliberada / Foto: Cugat Mèdia

Els Mossos d'Esquadra han tramitat propostes de sanció contra quatre persones que van participar en l'intent d'aturar el desnonament de l'Horta Alliberada. En la seva petició, que han elevat a la conselleria d'Interior, al·leguen en base a la llei de seguretat ciutadana -coneguda com a llei mordassa- desobediència, resistència i falta de respecte als agents, entre d'altres, segons han informat els Mossos a Cugat Mèdia. De fet, durant la intervenció policial per requeriment judicial, tres persones ja van ser detingudes.

El desnonament de l'Horta Alliberada va tenir lloc l'abril passat. Era el tercer intent de la propietat de recuperar els terrenys, un solar ubicat a tocar de l'avinguda de Cerdanyola i buit des de feia dècades que havia estat ocupat els darrers anys per a un projecte d'horts comunitaris per al barri.

El desallotjament es va produir sota la presència d'efectius ARRO dels Mossos d'Esquadra a petició del jutge i es va allargar durant hores per la presència d'una protesta i de membres del col·lectiu dins el recinte, entre ells una persona que es va enfilar a una excavadora i una altra a la copa d'un arbre.

Tot plegat, es va saldar amb el desnonament executat i tres persones detingudes. A més, els Mossos d'Esquadra han elevat a la conselleria diverses propostes de sanció contra quatre de les persones participants en la concentració. Una d'elles per resistència, desobediència i falta de respecte als agents. La segona per falta de respecte als agents i la tercera per resistència, desobediència i actes d'obstrucció a les funcions dels agents. La quarta persona és per desobediència i actes d'obstrucció a les funcions dels agents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.