Un curtmetratge per explicar diferents tipus d'animació guanya el premi Memorial Manuel Vázquez Montalbán

El premi Joan Auladell ha estat per un treball sobre la normalització de l'abús d'alcohol entre els joves a Sant Cugat


  • Comparteix:

Els guardonats d'enguany / Foto: Cugat Mèdia

Els guardonats d'enguany / Foto: Cugat Mèdia

'Estudi general de l'animació i creació d'un curtmetratge animat', de Xavier Ramos i Alejandro Rodríguez de l'institut Arnau Cadell, s'ha endut el 18è premi Memorial Manuel Vázquez Montalbán aquest dimecres en un acte organitzat al Casal Torreblanca. Per altra banda, el primer premi Joan Auladell al millor treball de recerca d'àmbit local, que lliura el Grup d'Estudis Locals (GEL) de Sant Cugat, ha estat pel projecte 'Normalització de l'abús d'alcohol entre els joves a Sant Cugat' dels estudiants de l'institut Angeleta Ferrer Ot Soler, Carla Tighe i Lucia Serrabona.

Els guanyadors del 18è premi han explicat que ha estat "un honor" endur-se el guardó i que van decidir presentar-se per les facilitats que els van posar a l'hora de participar en el certamen.

El jurat ha posat en valor la bona qualitat dels treballs presentats i han destacat sobretot aquells que han acotat el tema a tractar, que han incorporat bibliografia i que han aportat algun resultat nou. Tot i això, els organitzadors també han explicat que han detectat "un cert empobriment en la redacció", i han animat els estudiants a "fer una revisió per millorar" alguns aspectes dels treballs.

Com en d'altres edicions, els organitzadors han lamentat la manca de projectes presentats d'abast local, malgrat que el GEL proposa temes i suport per tirar-los endavant. També han assenyalat que ha crescut la tendència a "navegar atzarosament per Internet, cosa que provoca una certa manca de jerarquització dels continguts trobats".

També ha assistit al lliurament dels premis la regidora d'Educació en funcions, Universitat i Memòria Històrica, Pilar Gorina, que considera que el guardó està "consolidat". La regidora ha reflexionat sobre com de transcendental és el treball de recerca per als joves, ja que es tracta d'un projecte que implica tothom del seu entorn.

PREMIATS


El premi Memorial Manuel Vázquez Montalbán té una dotació de 600 euros; el Joan Auladell, de 300; cadascun dels accèssits rep 250 euros.

Premi Manuel Vázquez Montalbán


  • "Estudi general de l'animació i creació d'un curtmetratge animat", de Xavier Ramos i Alejandro Rodríguez, de l'institut Arnau Cadell.


  • Premi Joan Auladell


  • Normalització de l'abús d'alcohol entre els joves a Sant Cugat del Vallès", d'Ot Soler, Carla Tighe i Lucia Serrabona, de l'institut Angeleta Ferrer i Sensat.


  • Accèsits. De menor a major puntuació


  • "Desenvolupament de videojocs per a principiants", de Claudia Gallego, Jaume Tomi i Robert Tomi, de l'institut Arnau Cadell.

  • "L'art de la cinematografia a través del curtmetratge", de Kai Curti, Nicolás Guberman i Dàlia Lecina, de l'institut Arnau Cadell.

  • "Residus, l'epidèmia de les platges", de Pau Subirats i David Tomillero, de l'institut Arnau Cadell.

  • "Entrenament i implementació d'una xarxa neuronal en un videojoc", de Gerard Bonet, Javier Emparan i Isaac Monells, de l'institut Joaquima Pla i Ferreras.





    A. Rodríguez / X. Ramos

    És un honor perquè no ens esperàvem guanyar i molt menys el primer premi. / Vam intuir alguna cosa perquè ens van dir que la tutora havia de venir amb nosaltres. Ens hem posat molt contents.



    • Comparteix:

  • OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.