L'Agrupament Escolta i Guia Berenguer el Gran de Sant Cugat: 70 anys fent ciutat
L'associació ha unit els orígens de l'escoltisme amb les noves generacions amb una festa de llarga durada aquest dissabte
Jornada festiva de l'Agrupament Escolta Berenguer / Foto: Cugat Mèdia
SocietatPublicat el 21/mai/23 per Joan Garcia
L'Agrupament Escolta i Guia Berenguer el Gran de Sant Cugat ha commemorat els 70 anys de l'entitat amb una gran festa durant tot el dissabte amb un emotiu homenatge als fundadors d'aquesta associació. Ignasi Grau, Joan Boix, Climent Ribera, Pilar Ribera i Eulàlia Llunell han estat reconeguts per ser les persones que van introduir el món de l'escoltisme a Sant Cugat. L'Agrupament Escolta, dedicada a l'educació en el lleure, compta actualment amb 95 criatures i llista d'espera per formar-hi part. La jornada festiva s'ha completat amb una xerrada: 'El que ens fa feliços' a càrrec del pedagog Jaume Funes i els infants i joves del Cau Berenguer el Gran. Danses tradicionals, un dinar popular, tallers per a infants, l'actuació de Diables Sant Cugat i els concerts de Miquel del Roig, el grup de versions Les Que Faltaband i Son de Rosas, Tribut La Oreja de Van Gogh, han tancat un dia molt emotiu per aquesta entitat.
L'any 1953 mossèn Joan Clerch i Vivó, rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Ignasi Grau i Climent Ribera van fundar l'Agrupament Escolta Berenguer el Gran de Sant Cugat. L'associació va servir per educar a molts nois i noies que patien "una sequera cultural" i a través d'aquest grup escolta van conèixer les tradicions i la cultura catalana. L'excursionisme i els campaments també són alguns dels trets característics d'aquesta educació en el lleure.
La jornada festiva s'ha obert a la plaça de l'1 d'Octubre amb un acte molt emotiu, retrobament dels nois i noies escolta que van iniciar-se en aquest món als anys 50.
Francesc Tortosa i Lourdes Carré
Francesc Tortosa i Lourdes Carré, pioners de l'Agrupament Escolta Berenguer / Foto: Cugat Mèdia
Dia de retrobaments a la plaça de l'1 d'Octubre entre diferents nois i noies dels anys 50. Un recull de fotografies, des dels orígens fins a l'actualitat, ha servit per fer un recorregut històric per la història d'aquesta associació. Un escenari a la plaça ha servit per reconèixer el paper dels fundadors. Francesc Tortosa va estar 12 anys des de noi guia fins a cap de secció. Tortosa ha explicat alguna anècdota dels seus inicis com aprendre el Codi Morse.
Lourdes Carré és una altra de les ànimes històriques de l'entitat amb una vintena d'anys passant des de noia guia a cap de secció. Carré ha explicat que "el fet de celebrar els 70 anys i veure tot el jovent existent, ens fa molt feliços"
DECLARACIONS
Lourdes Carré
El fet de celebrar els 70 anys i veure tot el jovent existent, ens fa molt feliços.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Francesc Tortosa
Vem aprendre el senyals de morse per comunicar-nos. Ha canviat molt el món de l'escoltisme.
Your browser doesn’t support HTML5 audio