L'Horta Alliberada: 'La terra és un recurs comú i tothom hauria de tenir-hi accés'
L'Horta Alliberada protesta pel desnonament del 20 de març davant d'una oficina de CaixaBank
Concentració de l'Horta Alliberada davant d'una oficina de CaixaBank / Foto: Cugat Mèdia
SocietatPublicat el 27/abr/23 per Xavier Giménez
Una trentena de persones simpatitzants del col·lectiu de l'Horta Alliberada s'ha unit en una concentració davant de l'oficina de CaixaBank de la plaça de Lluís Millet en protesta pel desnonament que van viure el dia 20 de març. Durant l'acte s'ha llegit un manifest en el qual defensen que el desallotjament va ser una acció 'fora de lloc' i 'injusta', ja que ells feien un bon ús d'un espai que s'havia convertit en 'una solució habitacional' per a nou persones que hi vivien i per les més de 60 famílies que estaven cultivant la terra i de la qual treien aliments per a l'autoconsum. Han criticat l'especulació que entitats com CaixaBank, propietari dels terrenys, fan de la terra defensant que aquesta 'és un recurs comú i tothom hauria de tenir-hi accés'.
També han dit que havien convertit un terreny buit "en un espai de confluència de cultures, segur per les persones immigrades i intergeneracional", i han defensat que eren un model alternatiu d'autogestió, ecològic i de suport mutu que era beneficiós pel barri de Sant Francesc i per tot Sant Cugat, i que hi havia estudiants de la universitat que venien a fer treballs d'investigació i fins i tot, esplais que venien a l'Horta per "ensenyar als nens el seu funcionament i com és el procés de producció dels aliments".
Finalment, han assegurat que continuaran sembrant "on sigui", per "reivindicar el dret a la terra i aconseguir una vida plena i digne".
DECLARACIONS
Roxana
Era un projecte multicultural. Venien estudiants de la universitat, feien els seus treballs d'investigació, fins i tot venien nens dels esplais per veure com es fan les verdures, i nosaltres els hi explicàvem com era el procés de producció i la preparació de la terra.
Your browser doesn’t support HTML5 audio