L'Horta Alliberada: 'La terra és un recurs comú i tothom hauria de tenir-hi accés'

L'Horta Alliberada protesta pel desnonament del 20 de març davant d'una oficina de CaixaBank


Temes relacionats

Executat el desnonament de l'Horta Alliberada amb tres detencions (20/abr/23)


  • Comparteix:

Concentració de l'Horta Alliberada davant d'una oficina de CaixaBank / Foto: Cugat Mèdia

Concentració de l'Horta Alliberada davant d'una oficina de CaixaBank / Foto: Cugat Mèdia

Una trentena de persones simpatitzants del col·lectiu de l'Horta Alliberada s'ha unit en una concentració davant de l'oficina de CaixaBank de la plaça de Lluís Millet en protesta pel desnonament que van viure el dia 20 de març. Durant l'acte s'ha llegit un manifest en el qual defensen que el desallotjament va ser una acció 'fora de lloc' i 'injusta', ja que ells feien un bon ús d'un espai que s'havia convertit en 'una solució habitacional' per a nou persones que hi vivien i per les més de 60 famílies que estaven cultivant la terra i de la qual treien aliments per a l'autoconsum. Han criticat l'especulació que entitats com CaixaBank, propietari dels terrenys, fan de la terra defensant que aquesta 'és un recurs comú i tothom hauria de tenir-hi accés'.

També han dit que havien convertit un terreny buit "en un espai de confluència de cultures, segur per les persones immigrades i intergeneracional", i han defensat que eren un model alternatiu d'autogestió, ecològic i de suport mutu que era beneficiós pel barri de Sant Francesc i per tot Sant Cugat, i que hi havia estudiants de la universitat que venien a fer treballs d'investigació i fins i tot, esplais que venien a l'Horta per "ensenyar als nens el seu funcionament i com és el procés de producció dels aliments".

Finalment, han assegurat que continuaran sembrant "on sigui", per "reivindicar el dret a la terra i aconseguir una vida plena i digne".


Roxana

Era un projecte multicultural. Venien estudiants de la universitat, feien els seus treballs d'investigació, fins i tot venien nens dels esplais per veure com es fan les verdures, i nosaltres els hi explicàvem com era el procés de producció i la preparació de la terra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.