La privació de llibertat, al curs d'estiu 2023 de la Unipau
L'edició d'enguany canvia d'ubicació i es farà al Claustre del Monestir entre el 6 al 12 de juliol
Arés Perceval, directora de l'Unipau / Foto: Unipau
SocietatPublicat el 24/abr/23 per Xavier Giménez
La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) dedicarà la 38a edició del curs d'estiu a la privació de llibertat i com aquesta funciona com un instrument de poder. Segons explica Arés Perceval, directora de la Unipau, aquest any reflexionaran sobre temes socials com per exemple quin tipus de justícia tenim, el racisme institucional dins dels tribunals, o la gentificació i com es construeixen les ciutats per fer un control racial. L'edició d'enguany canvia d'ubicació i es farà al Claustre del Monestir de Sant Cugat entre el 6 i el 12 de juliol.
També es faran preguntes com 'quin tipus de llibertat tens si tens una mancança de recursos?', i també de com el padró és la primera pedra en el camí de la inclusió social, com s'han polititzat els problemes socials i com s'ha fet ús de la policia per solucionar-los.
CONSULTA EL PROGRAMA I LES PONÈNCIES DEL CURS D'ESTIU DE LA UNIPAU 2023
El curs, que s'ha dividit en tres blocs -espais i institucions, lluita armada i mancança de recursos-, té com a idea principal "parlar sobre seguretat humana i sobre com estem resolent els conflictes actualment", explica Perceval.
DECLARACIONS
Arés Perceval
Quin tipus de llibertat tens si tens una mancança de recursos? Es parlarà sobre el padró com a primera pedra en el camí de la inclusió social, com s'han polititzat els problemes socials i com s'ha fet ús de la policia per solucionar-los.
Your browser doesn’t support HTML5 audio