Executat el desnonament de l'Horta Alliberada amb tres detencions

Els Mossos d'Esquadra s'han personat fins al solar per requeriment judicial


Temes relacionats

La protesta de l'Horta Alliberada aconsegueix ajornar el desnonament (14/set/22)


  • Comparteix:

Desnonada l'Horta Alliberada. Després de dos intents anteriors, finalment el solar ubicat a tocar de l'avinguda de Cerdanyola s'ha desallotjat sota la presència d'efectius ARRO dels Mossos d'Esquadra a requeriment judicial. Els terrenys, buits des de feia dècades, havien estat ocupats els últims anys per a un projecte d'horts comunitaris al barri. El desnonament s'ha allargat durant hores, ja que alguns membres del col·lectiu s'han mantingut dins el recinte, entre ells una personada enfilada a una excavadora i una altra a la copa d'un arbre. L'operatiu s'ha saldat amb tres persones detingudes, una per atemptat a agent de l'autoritat i dues per desobediència, segons han confirmat a Cugat Mèdia els Mossos d'Esquadra. A última hora del dia han quedat les tres en llibertat.

De fet, per poder retirar les persones enfilades s'ha requerit la presència d'una grua dels Bombers de la Generalitat. Segons ha confirmat el cos a Cugat Mèdia, diverses dotacions s'han personat en el desnonament primer a requeriment dels Mossos d'Esquadra i, després d'una primera inspecció i verificar que no hi havia perill, han tornat a requeriment judicial. Tot i així, han estat agents dels Mossos qui han fet baixar les persones que es mantenien al recinte.

Fins a una quarantena de persones s'ha concentrat mentrestant darrere el perímetre policial en suport al col·lectiu i contra l'acció policial. La presència d'una excavadora i el moment en què l'operatiu policial ha procedit a buidar els terrenys han generat alguns moments de tensió amb els concentrats.

Des de l'Ajuntament, la tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Lourdes Llorente, ha lamentat situacions com aquesta.

"No molestàvem ningú. Vam agafar un solar abandonat", ha defensat una de les membres de l'Horta Alliberada, Roxana Castellón, qui ha recordat que han donat un ús comunitari i de barri a un solar que portava anys abandonat.

A més, tot i tractar-se d'un solar, des del col·lectiu afirmen que hi ha diverses persones que hi vivien. El tinent d'alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro, ha assegurat que des de Serveis Socials ja s'està treballant amb aquestes persones, que també han pogut accedir als terrenys per retirar les seves pertinences. També s'ha procedit a retirar els animals -sis conills i un gall- que han quedat a l'espai després del desnonament.

També hi han estat presents dotacions de la Policia Local per gestionar el trànsit que quedat restringit en part en aquesta zona mentre ha durat l'operatiu.

A última hora de la jornada, la protesta s'ha traslladat a davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Sant Cugat. S'ha allargat fins que les tres persones detingudes han estat posades en llibertat.

Situació del solar

Segons mantenen des del col·lectiu desallotjat, el solar és propietat de Inmocaixa (CaixaBank).

Es dona la circumstància que s'ubica a tocar de l'empresa Lubrizol, fet que comporta una limitació per seguretat per a una futura instal·lació de qualsevol activitat. De fet, la continuïtat de la planta química està en mans de la justícia, després que una sentència anul·lés la renovació per part de la Generalitat de la llicència ambiental.








Lourdes Llorente

Comença a normalitzar-se una manera d'actuar que no és normal ni humana. Han detingut tres persones i no era necessari.

Marco Simarro

Teníem coneixement d'alguna d'elles i ja tenen una persona de referència a Serveis Socials. Obrirem atencions d'urgència aquesta tarda per trobar recursos alternatius temporals.

Roxana Castellón

No molestàvem ningú. Vam agafar un solar abandonat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.