Comença l'operació retorn de Setmana Santa

El Servei Català de Trànsit preveu l'arribada d'uns 600.000 vehicles a l'àrea metropolitana entre diumenge i dilluns


  • Comparteix:

Circulació amb retencions a l'AP-7 en direcció sud / Foto: ACN

Circulació amb retencions a l'AP-7 en direcció sud / Foto: ACN

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que tornin a l'àrea metropolitana uns 600.000 vehicles entre diumenge i dilluns. Algunes vies tindran mesures especials, com limitacions de velocitat específiques o carrils addicionals per a l'operació retorn de Setmana Santa. Entre l'operació sortida i l'operació retorn, es calcula que els Mossos d'Esquadra faran 1.300 controls.

La via on es preveu que hi hagi més mobilitat és l'AP-7, on ha augmentat molt la circulació des que es van alliberar els peatges. Els desplaçaments es concentraran tant en el tram nord, a Hostalric, Sant Celoni i la Roca del Vallès, com al sud, a Castellbisbal, Martorell, Gelida i Sant Sadurní d'Anoia.

Trànsit i Mossos desplegaran un dispositiu especial aquests dies amb mesures per garantir la seguretat viària i reduir les congestions. En total, seran més de 200 quilòmetres de mesures de regulació del trànsit.

Les més importants seran durant el retorn de diumenge i dilluns, amb el muntatge de tres carrils addicionals al sentit contrari a l'habitual: a l'AP-7 nord de Sant Celoni a Montornès del Vallès; a l'AP-7 sud de Vilafranca a Molins de Rei / B-23 i la C-32 a Sant Andreu de Llavaneres a Montgat / B-20. També s'anul·laran carrils d'incorporació o inversió de prioritat de rotondes, en vies com la C-16, C-14, C-55, C-31, C-65 i N-II.

Hi haurà altres restriccions que ja s'han començat a aplicar, com la reducció a 100 km/h a l'AP-7 entre Gelida i Martorell en sentit nord diumenge i dilluns (de 15 a 22 h).

Alguns punts de la xarxa viària estan en obres i aquests treballs, encara que alguns s'aturen durant aquests dies, poden afectar la fluïdesa del trànsit (per exemple, AP-7 a Castellbisbal; C-15 d'Olèrdola a Torrelavit; C-17 de Mollet a Centelles; C-35 a Vilalba Sasserra i la C-59 a Caldes de Montbui; a Ripoll C-17 / N-260; N-II de Tordera a Maçanet; C-63 a Lloret de Mar; C-66 de Banyoles a Porqueres i C-14 a Artesa de Segre).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.