La muralla de llevant del Monestir rep les primeres visites
La vista guiada, organitzada pel Museu de Sant Cugat, porta als assistents a conèixer l'evolució d'aquesta construcció que data del segle XIV
El guia Xavier Fleck, amb un monjo del claustre, explicant la historia d'aquesta construcció / Foto: Cugat Mèdia
SocietatPublicat el 1/abr/23 per César Martínez
El mirador de la torre sud de la muralla de llevant del Monestir ja rep els primers visitants. El Museu de Sant Cugat ha organitzat aquest dissabte i diumenge les primeres visites guiades per la muralla restaurada, on a més, hi havia la possibilitat d'accedir al mirador de la torre hexagonal i veure unes vistes privilegiades de la ciutat. La visita 'Assaltem la muralla!' ha fet un repàs a l'evolució històrica d'aquest espai des de la construcció al segle XIV fins als temps actuals. A més, els assistents han pogut gaudir de la presència de monjos del claustre, qui amb anècdotes, aportaven més dades sobre la importància de la muralla al llarg de la història.
Les obres de restauració de la muralla de llevant del Monestir van finalitzar després de 17 mesos i 441.693,73 euros invertits pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona. Aquest sector de la muralla forma part de les defenses construïdes el segle XIV i està format per les tres torres (Cambreria, Priorat i Hexagonal -torre sud on hi ha el mirador-) i tres trams de muralla, amb una extensió aproximada de 65 metres.
L'historiador i guia del Museu de Sant Cugat, Xavier Fleck, ha donat molta importància a què la gent pugui gaudir i a l'hora entendre les coses al llarg de la visita. "Sempre ho has d'explicar perquè sigui interessant per al que t'escolta", ha explicat Fleck. De moment, la visita guiada: 'Assaltem la muralla!' només està prevista per aquest cap de setmana, on al llarg del matí, cada 30 minuts hi havia planificada una visita.
DECLARACIONS
Xavier Fleck
Sigui el que sigui, sempre ho has d'explicar interessant. La gràcia de la història sí que és investigar-la, llegir-la, analitzar-la... però també és molt important que la gent gaudeixi i ho entengui
Your browser doesn’t support HTML5 audio