Una exposició virtual aborda les oportunitats del nou barri de Ca n'Ametller

La mostra s'ha presentat aquest dilluns en un acte que ha comptat amb la participació de l'alcaldessa i el conseller de Territori, Juli Fernàndez

Societat

Publicat el 13/mar/23 per Sara Bella

La presentació d'una exposició virtual sobre els reptes del Sant Cugat del futur i les oportunitats que ofereix el nou barri de Ca n'Ametller ha reunit més d'un centenar de persones, aquest dilluns, a La Unió. L'habitatge social, la construcció d'un intercanviador ferroviari i la creació d'una nova centralitat per descongestionar el nucli urbà són algunes de les possibilitats que ofereix el desenvolupament de l'última gran àrea de Sant Cugat, una zona de 107,5 hectàrees que limita al nord amb la carretera de Rubí, a l'est amb el Turó de Can Mates i al sud amb la via de FGC i Mira-sol.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha posat èmfasi en la construcció d'habitatge assequible al nou barri, "per tal que els nostres fills es puguin quedar a viure a la ciutat", ha dit. L'alcaldessa també ha parlat de "posar les persones al centre": "Ca n'Ametller ha de ser el paradigma de la qualitat de vida per tothom", ha afegit.

Per la seva banda, el conseller de Territori, Juli Fernàndez, s'ha compromès, en nom del govern de la Generalitat, "que el barri tiri endavant". El conseller, que també ha apuntat que "aquesta oportunitat d'incrementar el parc de lloguer social és clau", ha recordat als assistents que "el Sant Cugat del futur l'hem de fer des del present".

A la trobada també hi han intervingut el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler; el segon tinent d'alcaldia, Marco Simarro; el regidor de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch; el regidor portaveu de Junts, Josep Maria Vallès; el gerent de l'AMB, Ramon Torra; la directora de l'INCASÒL, Maria Sisternas; el president de FGC, Toni Segarra; i el subdirector general de Barcelona Regional, Juan Carlos Montiel.

Els sis grans reptes de la ciutat

La mostra, comissariada per Marc Grau, reflexiona sobre els sis grans reptes de Sant Cugat mitjançant diverses càpsules audiovisuals amb entrevistes i simulacions 3D del futur barri.

Aquests reptes, segons planteja l'exposició, són els següents:
  • Governar del desenvolupament de la ciutat per garantir que la ciutat creix "a la manera de Sant Cugat".

  • Crear habitatge assequible per evitar que el jovent hagi de marxar. L'objectiu és que el 50% dels habitatges del nou barri siguin de lloguer social.

  • Obrir un procés de participació amb ciutadania, partits, experts i investigadors per tal que hi hagi consens i el nou barri es faci d'acord amb la voluntat del veïnat.

  • Crear noves infraestructures de mobilitat, ja que Ca n'Ametller comptarà amb una nova estació i un intercanviador ferroviari, on confluiran FGC i Rodalies.

  • Preservar els espais verds. El torrent de la Guinardera, la continuació del parc Central i el nou parc urbà a partir de la cobertura de les vies del tren són els tres eixos verds que tindrà el barri.

  • Configurar un ecobarri amb la seva pròpia centralitat, fent de Ca n'Ametller un barri autosuficient, que permet la mobilitat a peu, la proximitat, la sostenibilitat ambiental, la innovació i el sentiment de pertinença.


  • VISITA L'EXPOSICIÓ VIRTUAL AQUÍ

    Ver esta publicación en Instagram

    Una publicación compartida de Cugat Mèdia (@cugatmedia)






    DECLARACIONS

    Mireia Ingla

    Parlem de l'accés a un habitatge assequible, de gaudir del verd urbà, de la mobilitat alternativa, de tenir una ciutat saludable i segura, amb equipaments.

    Your browser doesn’t support HTML5 audio

    Juli Fernàndez

    Parlem d'espais naturals, d'equipaments, d'habitatge, de transport públic. Parlem d'allò que és el nostre objectiu com a Govern: la felicitat de la gent.

    Your browser doesn’t support HTML5 audio