Sant Cugat trenca rols amb una vintena d'activitats pel 8-M
L'acte institucional serà el mateix 8 de març a les 12 h al Celler Modernista
Presentació dels actes del 8-M a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia
SocietatPublicat el 28/feb/23 per Anna González
Sant Cugat es bolca un any més amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones i ho fa enguany amb la mirada posada en trencar els rols. Amb aquest lema, l'Ajuntament i diverses entitats de la ciutat han organitzat fins a una vintena d'activitats entre tallers, xerrades, concerts i exposicions obertes a la ciutadania. L'acte institucional tindrà lloc el mateix 8-M al Celler Modernista a les 12 h amb la lectura del manifest i l'actuació musical de Núria Rossy. Les propostes municipals se sumen també a les organitzades pel Comitè del 8-M, com la manifestació i la jornada de vaga.
CONSULTA EL PROGRAMA D'ACTIVITATS PEL 8-M
"Trenquem amb els rols". Aquest és el lema d'enguany, que per al tinent d'alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro, "és important qüestionar-los i trencar aquests estereotips que marquen la societat i, sobretot, cristal·litzen les desigualtats entre homes i dones".
Així, durant tot el mes i de la mà de diverses entitats, la ciutat acollirà sessions informatives, música amb mirada femenina, xerrades, visites guiades, exposicions, tallers i presentacions de llibres. Tot plegat, en un programa que un any més s'aplega sota el cartell guanyador del concurs organitzat per a l'ocasió. Marc Garcia Cirera, de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Sant Cugat, és l'autor del cartell d'enguany. Valldoreix, de la seva banda, ha programat l'obra de teatre 'Némesis, dones invisibles', el 10 de març a les 20 h.
Cartell del 8-M d'enguany / Foto: Ajuntament
Política feminista
La presentació dels actes del 8-M a Sant Cugat també ha servit per fer balanç de la gestió de l'equip de govern en l'àmbit d'igualtat, feminismes i LGTBI. El tinent d'alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro, ha assegurat que "s'ha fet molta feina", bàsicament perquè era "una aposta política no desenvolupada" fins ara.Així, ha destacat l'increment econòmic i de recursos humans en aquest àmbit com la incorporació d'una tècnica d'igualtat, l'augment d'hores del Servei d'Atenció Integral LGTBI (de 3 hores mensuals a 56) i la incorporació d'una treballadora social al Servei d'Informació i Atenció a les Dones.
També ha posat en valor la feina de formació i assessorament que s'ha fet dins el mateix consistori per incorporar la perspectiva de gènere amb una visió transversal, així com les campanyes de comunicació cap a la ciutadania.
Ha posat com a exemple que durant aquest mandat s'han desenvolupat marxes exploratòries i s'ha posat en marxa el Protocol d'Abordatge de les Violències Sexuals als espais públics d'oci.
En paraules de Simarro, s'ha posat el feminisme com a "eix central", des de la transversalitat, i s'ha dotat de més recursos els serveis.
DECLARACIONS
Marco Simarro
És important qüestionar aquests estereotips que marquen la societat i, sobretot, cristal·litzen les desigualtats entre homes i dones.
Your browser doesn’t support HTML5 audio