Com s'ha ajudat els refugiats ucraïnesos des de Sant Cugat?

Des que va començar la guerra, n'hi ha 98 que s'han empadronat a la ciutat


  • Comparteix:

Ja fa un any que la guerra a Ucraïna va començar, provocant que 8 milions de persones haguessin d'abandonar casa seva per a buscar un lloc segur on viure. Un d'aquests llocs ha sigut Sant Cugat, ja que durant aquest any 312 ucraïnesos han arribat a la ciutat i han estat atesos al PIO, dedicat a orientar els demandants d'asil. D'aquests ucraïnesos, 193 encara són al municipi i 98 s'han volgut empadronar a Sant Cugat. A banda del suport que se'ls ha donat des de les institucions, també hi ha santcugatencs que han volgut ajudar els refugiats a títol individual. És el cas de Sílvia Solanellas, que va anar a Ucraïna en furgoneta per dur-hi material i portar cap aquí famílies que volien fugir del país.

A més, Sant Cugat ha mostrat el seu rebuig a la guerra a través de manifestacions. L'última ha tingut lloc aquest dijous, i és aquí on Cugat Mèdia ha pogut parlar amb Daria Klymovych, una refugiada ucraïnesa que ha explicat com ha viscut aquest any, i amb Svitlana Voytovch, una santcugatenca de procedència ucraïnesa que va fer cap a la ciutat fa vint anys i que ara ofereix acompanyament als ucraïnesos que hi arriben.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.