Els pessebres a les finestres engalanen la plaça de Barcelona

L'Escola de Música Fusió ha amenitzat el recorregut pels diorames del centre de Sant Cugat

Societat

Publicat el 27/des/22 per Eva Garrido

Els pessebres a les finestres tornen a engalanar la plaça de Barcelona per festes. La tradició, que enguany fa 10 anys que se celebra a Sant Cugat, aconsegueix que grans i petits quedin embadalits davant dels diorames. El popular itinerari de pessebres, que organitza l'Ateneu, ha arrencat a les 18 h des de la plaça de Barcelona i ha fet ruta pels carrers del centre. Aquest dimarts, a més, el recorregut l'han amenitzat els membres de l'Escola de Música Fusió, i aquest dimecres i dijous ho farà l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat.

En total, més d'una quarantena de santcugatencs s'han animat a convertir enguany la seva finestra o aparador en un espai on aturar-se a contemplar aquest petit món de figuretes. Les propostes són ben variades: ''veurem pessebres tradicionals, de suro i molsa, però també d'altres més artístics amb construccions de porexpan, guix o altres materials'', explica el director de projectes de l'Ateneu, Toni Ramon.

La secretària de la Junta de l'Ateneu, Roser Casamitjana, assegura que l'entitat només és l'''empenta'' per a qui vol participar dels pessebres a la finestra, però que, en realitat, es tracta d'una tradició que la gent ha fet seva.

Sigui per nostàlgia, costum o pel seu valor artístic, els pessebres a les finestres de Sant Cugat continuen ben vius.



DECLARACIONS

Toni Ramon

Veurem pessebres tradicionals, de suro i molsa, però també d'altres més artístics amb construccions de porexpan, guix o altres materials. Però el que més il·lusió ens fa és que cada any en trobem de nous.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Roser Casamitjana

L'Ateneu el que fa és donar una empenta, col·laborar o posar en solfa tota aquella gent que vol fer pessebres. Però en el fons, ho fa la mateixa ciutadania. Jo crec que funciona sol.

Your browser doesn’t support HTML5 audio