Roben de matinada l'obelisc de la rotonda de la ronda nord a Coll Favà

Aquesta ha sigut la innocentada de Cugat Mèdia d'aquest any


  • Comparteix:

Amb aquesta innocentada, ja fa 20 anys que en publiquem una cada 28 de desembre a Cugat Mèdia. Robatori espectacular aquesta matinada a Coll Favà. Uns lladres molt professionals, segons fonts dels Mossos d'Esquadra, han robat l'obelisc que presideix la plaça de Coll Favà des de 1996. L'obra, d'uns 50 metres d'alçada de l'escultor Antoni Rosselló, coneguda popularment com el pirulí de Coll Favà, ha estat arrancada de la rotonda de la ronda nord. La policia ja està investigant el cas, del qual tenen poques pistes, malgrat la magnitud del fet.

Fonts policials han explicat a Cugat Mèdia que els lladres sabien el que feien, ja que han aprofitat que aquesta matinada ha passat un tren de mercaderies molt llarg per la via de l'R8 de Rodalies, que està just al costat de la rotonda, per amortir el fort soroll de la caiguda de l'obelisc.

Segons les mateixes fonts, han lligat una cadena al voltant de la base del pirulí i han tibat amb un camió de grans dimensions, que és amb què se l'han endut.

Un altre punt de vista de la rotonda

Un altre punt de vista de la rotonda / Foto: Cugat Mèdia

L'obelisc està construït amb acer corten, molt utilitzat per a escultures a l'aire lliure perquè el seu aspecte oxidat el protegeix dels fenòmens meteorològics. Els Mossos creuen que els lladres han confós l'acer corten amb coure i per això l'han robat, ja que aquest acer no té el mateix valor al mercat negre que el coure.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.