Hora Bruixa alerta de les narratives del terror sexual
Amb motiu del 25N, dia internacional contra les violències masclistes, el col·lectiu organitza una manifestació i un taller d'autodefensa feminista
Moment de la presentació de la campanya d'Hora Bruixa / Foto: Cugat Mèdia
SocietatPublicat el 16/nov/22 per Zoè Ribaudí / Mar Castro
El col·lectiu feminista Hora Bruixa organitza diverses activitats amb motiu del 25-N, dia internacional contra les violències masclistes. Enguany, ha volgut posar el focus en el terror sexual exercit sobre les dones. Sota el lema 'Juntes fem caure la por', l'entitat fa una crida a la mobilització ciutadana per teixir una resposta feminista. El mateix 25 de novembre Hora Bruixa organitza una manifestació-performance a les 19 h a la plaça de Lluís Millet. L'endemà, dissabte 26 de novembre, faran un taller d'autodefensa feminista i un vermut musical a càrrec de Rude Girl, a les 11 h al Casal Torreblanca.
La campanya s'ha desplegat a través de les xarxes socials amb la voluntat de denunciar públicament la política de la por. En aquest sentit, defineixen el terror sexual com "una de les estratègies del patriarcat per exercir control social sobre les dones i privar-les de les seves llibertats", ha explicat Júlia Somoza, membre del col·lectiu. "El terror sexual embolcalla missatges que aparentment són inofensius i acaba generant un imaginari de por i control que impedeix a les dones ocupar lliurement l'espai públic", ha afegit Somoza.
Per aquest motiu, Hora Bruixa elaborat un mapa on les dones poden assenyalar els punts de la ciutat on han passat por. Fa dues setmanes que estan als carrers per recollir les vivències de les santcugatenques. L'objectiu és "visibilitzar i conscienciar que encara que ens sembli que Sant Cugat és una ciutat molt segura també hi passen coses", ha detallat Somoza.
DECLARACIONS
Júlia Somoza
El terror sexual embolcalla missatges que aparentment són inofensius com "no tornis sola de nit", "no pugis al cotxe amb estranys", "no caminis per carrers foscos"... i així el que s'acaba generant és un imaginari de por i de control que ens impadeix a les dones ocupar lliurament l'espai públic.
Your browser doesn’t support HTML5 audio