L'Institut FP presenta al Fòrum Gastronòmic dos plats amb productes de Collserola
Els alumnes del grau superior de cuina han elaborat un consomé de verdures i un civet de xai amb ingredients de La Rural
Fotografia dels alumnes del grau superior de cuina de l'Institut FP preparant els plats que presentaran al Fòrum Gastronòmic / Foto: Cugat Mèdia
SocietatPublicat el 9/nov/22 per Sergi Crusells
Els alumnes del grau superior de cuina de l'Institut FP Sant Cugat participen aquesta setmana al Fòrum Gastronòmic que se celebra a Barcelona. Els estudiants han cuinat un consomé de verdures i una terrina de xai amb canelons de pasta de carbassa i amanida de varec -un tipus d'alga-. Tot plegat, amb productes de proximitat de la cooperativa La Rural que tenen la marca de qualitat de Producte de Collserola.
Aquest dilluns i dimarts, els alumnes han estat treballant en la preparació d'aquest menú que han ofert a una vintena de comensals aquest dimecres a l'esdeveniment gastronòmic de la capital catalana.
Al capdavant de la cuina del centre formatiu hi ha la professora Ana De Pablo, qui ha valorat la seva participació en el fòrum com "una gran experiència per als alumnes que encara no hi han anat perquè així poden veure tot el que s'hi cou, com és portar una recepta feta per ells i poder-la explicar a tot el públic; és un gran aprenentatge per a ells".
Aquesta no és l'única participació de l'Institut FP Sant Cugat al Fòrum Gastronòmic, ja que Carlos Heras, professor del centre, hi farà diverses xerrades, tant al mateix recinte com a la Universitat de Barcelona (UB), per abordar temes com el malbaratament alimentari o l'aplicació de la ciència a la cuina.
DECLARACIONS
Ana De Pablo
Pels alumnes és una oportunitat per anar al Fòrum Gastronòmic, que molts no hi han anat mai. No només per veure tot el que s'hi cou, sinó també tots els estands, proveïdors i per portar una recepta elaborada per ells i poder-la explicar a tot el públic. És un gran aprenentatge i una gran oportunitat.
Your browser doesn’t support HTML5 audio