La Masia Can Bell, a punt d'esgotar el vi que ha posat a la venda per primera vegada

Es tracta d'un vi blanc 100% xarel·lo de la verema del 2021

Dues ampolles de vi Can Bell / Foto: Masia Can Bell

Societat

Publicat el 9/set/22 per Yusra Alami

La Masia de Can Bell ha començat a comercialitzar el seu vi després de quatre anys d'espera, quasi ja n'ha esgotat les existències. Recollit a la verema del 2021, es tracta d'un vi blanc, 100% xarel·lo, una varietat històrica de Sant Cugat. És un vi 'típic per prendre'l fresquet a l'estiu', ha avançat a Cugat Mèdia la responsable comercial, Claudia Bell. Actualment es pot comprar a la Masia de Can Bell, a Cal Caballu o a Vins Noé, tot i que la família Bell espera que en un futur es pugui vendre a totes les botigues de vi de Sant Cugat.

El projecte va començar amb la verema del 2020 que es collia des del 2018, durant la qual van recollir 62 quilos de raïm, exclusivament per a l'autoconsum. Aquest primer intent va servir per poder testar el producte. L'any passat, en canvi, van arribar a collir gairebé mitja tona de raïm: en un any van passar dels 40 als 400 litres de vi.

Els cinc membres de la família són un equip. El germà gran, Ferran, és qui es dedica al treball als camps; tot i tenir una altra feina, quan plega dedica moltes hores a la vinya. Clàudia, per la seva banda, s'encarrega de la feina divulgativa i comercial, mentre que el pare ajuda al Ferran i s'ocupa del celler.

"El futur és incert", comenta Clàudia Bell, ja que aquest any havien plantat 3.000 ceps i molts han mort per la sequera. Així i tot, "hi ha una part que no podem controlar i una part que sí", comenta Bell. "És un aprenentatge i una formació contínua i cal escoltar sobretot la gent que s'hi dedica des de fa temps".


DECLARACIONS

Clàudia Bell

Hi ha una part que no podem controlar i una part que sí. I què podríem haver fet? És un aprenentatge i una formació continua. I, escoltar, sobretot a la gent que s’hi dedica i desde fa temps.

Your browser doesn’t support HTML5 audio