Sant Cugat posa a prova l'avançament del curs escolar

La comunitat educativa ha arrencat les classes amb els últims detalls per tancar però satisfeta del retorn a la normalitat


Temes relacionats

Gorina: 'Ens hauria agradat que l'avançament del curs s'hagués consensuat també amb les administracions locals' ( 5/set/22)


  • Comparteix:

Abraçades, retrobaments i aules de nou obertes a l'alumnat, enguany sense restriccions. Sant Cugat ha donat el tret de sortida aquest dilluns al curs escolar una setmana abans de l'habitual, però preparada per arrencar les classes. Ho fa amb novetats com una nova zonificació, dos grups nous -a P3 de l'escola la Floresta i 4t al Gerbert d'Orlhac- i millores de manteniment als centres, que s'acabaran de completar durant els propers dies. Entre les quals, l'ampliació de l'escola La Mirada.

En general, l'avançament del curs satisfà especialment les famílies i l'alumnat. Per la seva banda, professorat i Ajuntament han hagut d'estrènyer el calendari per tenir el curs i les instal·lacions a punt. "És un curs en construcció", ha afirmat Anna Prieto, la directora de l'escola La Floresta, que enguany amplia infantil 3 amb un nou grup. També creix en un grup l'escola Gerbert d'Orlhac.

En total, Sant Cugat compta, de moment, aquest curs amb 17.663 alumnes, menys que l'any anterior. Els primers a estrenar les classes han estat els alumnes d'infantil i primària. Els de secundària ho faran aquest dimecres i els de les escoles bressol a partir de la setmana vinent, amb més places públiques per donar resposta a la gratuïtat d'infantil 2. Tots ho faran enguany sense cap restricció contra la Covid-19. "És l'any de les abraçades", ha dit la regidora d'Educació, Pilar Gorina, que ha acompanyat l'alcaldessa, Mireia Ingla, en la visita aquest dilluns a l'escola la Floresta.

I és que l'escola La Floresta és un dels centres on durant l'estiu s'han fet obres de millora de les instal·lacions. Entre d'altres, també s'ha pavimentat el camí del Crist Treballador que dona servei a l'Avenç i s'ha condicionat el casal de Mira-sol per acollir alumnes de l'institut-escola Catalunya. Treballs que se sumen a l'adequació amb nous mòduls i instal·lacions de l'escola La Mirada.

"Posem tots els recursos que tenim a l'Ajuntament per posar les escoles a punt", ha afirmat Ingla, que s'ha mostrat satisfeta de l'arrencada del curs nou.








Famílies

Feia anys que havia de passar això perquè es fan molt llargues les vacances. / Per mi bé. La nena estava molt contenta i amb moltes ganes de començar.

Anna Prieto

Tot i ser un curs amb molta il·lusió perquè no hi ha cap restricció, és el curs en construcció. No ha donat temps de preparar-ho tot.

Mireia Ingla

Cada estiu posem tots els recursos que tenim a l'Ajuntament per posar les escoles a punt. Aquest any ens ha faltat una setmana, però hem fet una bona previsió.

Pilar Gorina

L'any passat vaig dir que era l'any dels somriures i aquest és el de les abraçades. Esperem mantenir la normalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.