Ja es poden presentar les sol·licituds d'ajut econòmic a l'habitatge

La prestació serà equivalent a un percentatge de la quota de l'IBI


  • Comparteix:

Per accedir a l'ajut s'ha de ser propietari o llogater d'un habitatge que pagui l'IBI a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Per accedir a l'ajut s'ha de ser propietari o llogater d'un habitatge que pagui l'IBI a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Ja es poden presentar les sol·licituds per accedir a l'ajut econòmic a l'habitatge. Els ajuts seran equivalents a un percentatge de la quota de l'IBI de l'habitatge i s'atorgaran en funció de quatre trams econòmics. La prestació, que es podrà demanar fins al 30 de setembre, s'adreça a famílies i unitats de convivència amb una menor capacitat econòmica que siguin propietàries o llogateres d'un habitatge i que paguin l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) a Sant Cugat. La suma dels ingressos dels membres de la unitat de convivència no podrà superar els 30.000 euros, excepte en el cas de les famílies monoparentals, que el límit serà de 50.000.


CONSULTA AQUÍ LA TAULA DE TRAMS
CONSULTA AQUÍ LES BASES DE L'AJUT

  • Es prendrà com a base per a l'aplicació d'aquests ajuts, els ingressos íntegres de la totalitat dels membres de la unitat de convivència. La persona sol·licitant haurà d'haver informat a totes les persones majors d'edat que a data 1 de gener de 2022 formaven part de la unitat de convivència de la presentació de la sol·licitud, i, en cas que el sol·licitant autoritzi l'Ajuntament a consultar les dades de tots els membres de la unitat de convivència a altres administracions, aquestes persones hi hauran d'haver accedit.

  • L'ajut es calcularà en funció dels ingressos de la unitat de convivència i el nombre de membres que la conformen (podeu consultar la taula). Per al càlcul de l'import de l'ajut, es prendrà com a referència la quota de l'IBI de l'habitatge (no es tindrà en compte les quotes d'IBI d'altres unitats cadastrals: com plaça d'aparcament i/o traster).

  • Si algun dels membres de la unitat de convivència és discapacitat en grau del 33 % o superior, en el càlcul de l'ajut s'aplicarà el percentatge corresponent al tram següent de la taula de percentatges.

  • Aquests ajuts no són acumulables a altres ajuts de la mateixa naturalesa (per exemple, els ajuts de Serveis Socials a l'habitatge o l'ajut de l'Agència d'Habitatge de Catalunya) i restaran subjectes a control financer d'aquest ajuntament.

  • Aquest ajut públic té la consideració de guany patrimonial segons s'estableix en la Llei 35/2006, de 28 de novembre, de l'IRPF.

  • Per fer valer la condició de famílies monoparentals, caldrà disposar del títol acreditatiu vigent a 1 de gener de 2022, i caldrà que a aquella mateixa data estigués empadronat a l'habitatge, juntament amb el sol·licitant, algun altre integrant del títol.

  • Les famílies nombroses poden gaudir d'una bonificació del 50% de la quota de l'IBI. Per sol·licitar-la per primera vegada, cal presentar el carnet de família nombrosa a les oficines de la Diputació de Barcelona a Sant Cugat (c. Sant Ramon núm. 5), amb vigència de l'1 de gener de l'any pel què es demana.


    • Comparteix:

  • OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.