La Creu Roja intensifica el seguiment a les persones amb risc de vulnerabilitat a causa de la calor

Quan hi ha un avís d'onada de calor, s'activa aquest protocol de seguiment a 32 persones del municipi


  • Comparteix:

Sant Cugat està vivint un dels estius més calorosos de la història i és per això que la Creu Roja ha activat el protocol d'onada de calor. L'objectiu de la campanya, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, és fer prevenció, especialment entre les persones en situació de risc de vulnerabilitat. Així doncs, quan hi ha avís d'onada de calor, la delegació de Sant Cugat de la Creu Roja es posa en contacte per via telefònica amb les persones en situació de risc de vulnerabilitat del municipi per saber com es troben i repassar amb elles els consells per fer front a la calor.

El tinent d'alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro, ha explicat a Cugat Mèdia que les persones contactades formen part d'un llistat de més d'una trentena de persones. D'aquestes, prop d'una vintena són persones usuàries dels serveis de la Creu Roja i, la resta, són contactes facilitats per Serveis Socials. "Tenim un llistat de persones en aquesta situació de vulnerabilitat. Són persones que viuen soles, o aïllades, o amb una xarxa social feble, o amb malalties cròniques que es poden complicar amb la calor, o també persones en situació de sensellarisme", ha concretat Simarro.

El protocol contempla que, en cas de no poder localitzar alguna de les persones telefònicament a través de voluntaris com el santcugatenc Rafael Morros, es contacti a la seva persona referent per informar-la. Segons ha explicat la tècnica de la Creu Roja, Mireia Muñoz, "en cas que el referent tampoc no en tingui notícia, el que fem és apropar-nos a casa seva".

Aquest any, per això, encara no ha calgut acostar-se a cap dels domicilis i des de la Creu Roja celebren que totes les persones contactades es troben bé i estan ben informades.




Marco Simarro

Tenim un llistat de persones en aquesta situació de vulnerabilitat. Són persones que viuen soles, o aïllades, o amb una xarxa social feble, o amb malalties cròniques, o també persones en situació de sensellarisme.

Mireia Muñoz

Si no trobem la persona a casa, ho posem en coneixement del seu referent, per saber què ha passat. En cas que el referent tampoc no en tingui notícia, el que fem és apropar-nos a casa seva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.