Una vintena d'actuacions posen a punt aquest estiu escoles, carrers i equipaments

El conjunt d'intervencions compten amb un pressupost de tres milions d'euros


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament executa aquest estiu una vintena d'actuacions de millora a centres educatius, a la via pública i a equipaments esportius i culturals. El conjunt d'intervencions suma uns tres milions d'euros i inclou obres com la gespa als camps de futbol de Can Magí i de la ZEM Jaume Tubau, la retirada de fibrociment a centres educatius, la reurbanització del carrer d'Abat Marcet i l'adequació del nou pati de l'escola La Mirada.

Centres educatius

  • La Mirada: (155.720,47 euros). S'instal·larà una tanca perimetral per al nou pati de l'escola de La Mirada (ubicat al parc de la Guineu). L'actuació es completa amb la instal·lació de zones de jocs infantils i una pista multiesportiva en aquesta zona. Els dos espais donaran servei a l'escola en horari lectiu i seran de lliure accés per al veïnat a les tardes i caps de setmana.
  • Pins del Vallès: (49.000 euros). S'instal·larà un sostre radiant de fred a l'edifici administratiu de l'escola. Aquesta actuació està inclosa dins del projecte europeu GEOFIT i subvencionat per la Comissió Europea.
  • Joan Maragall: (48.176,88 euros). Substitució de la coberta voladissa d'aquest edifici per evitar filtracions d'aigua. També s'aprofitarà per substituir la perfileria d'alumini i les finestres per unes altres de millor aïllament.
  • Escola d'Art, escola Joan Maragall i escola bressol Montserrat: (30.376,11 euros). Retirada del fibrociment que es trobava en conductes, planxes de cobertes d'edificis i a les xemeneies.
  • La Floresta: (12.000 euros). Es pavimenta el pati interior amb gres exterior. A consergeria s'habilita un mostrador nou i es retira el revestiment actual. També es pinta el parvulari i es retiren unes gelosies inadequades.


  • Obres a equipaments esportius i culturals

  • Camp futbol ZEM Can Magí: (453.146'08 euros). S'està instal·lant una gespa d'última generació i un nou sistema de reg per aspersió amb la substitució dels canons d'aigua actuals. També es canviaran els projectors de l'enllumenat, substituint els halògens actuals per projectors LED amb l'objectiu de millora l'eficiència i aconseguir un estalvi econòmic i ambiental.
  • Camp futbol-11 ZEM Jaume Tubau: (421.080'71 euros). S'està instal·lant una gespa d'última generació i un nou sistema de reg per aspersió amb la substitució dels canons d'aigua actuals. També es canviaran els projectors de l'enllumenat, substituint els halògens actuals per projectors LED amb l'objectiu de millora l'eficiència i aconseguir un estalvi econòmic i ambiental.
  • Pista Atletisme ZEM Guinardera: (282.924,56 euros). Substitució del paviment sintètic vermell dels carrils de la pista d'atletisme i camins de salt de longitud i salt amb perxa.
  • Casal Mira-Sol (236.074,48 euros). L'actuació preveu la substitució de la coberta de l'ala de l'edifici on es troben les sales taller, la recollida d'aigües de la coberta, ignifugació de l'estructura metàl·lica, drenatge de les aigües d'escorrentia de la parcel·la adjacent on es troben els horts i substitució de la maquinària interior i exterior de clima. El casal estarà tancat l'agost.


  • Obres d'urbanització i de millora de serveis

  • Carrer d'Abat Marcet: (714.457,96 euros). Reurbanització integral de tot el carrer. S'amplien voreres, es substitueix l'arbrat, l'enllumenat públic, xarxa d'aigua i la xarxa de clavegueram. A l'actuació s'utilitzarà sòl estructural per evitar l'efecte de les arrels sobre el paviment, panot fotocatalític per a captació de partícules contaminants i soterrament de les xarxes de companyies subministradores (telefonia i baixa tensió).
  • Camí del Crist treballador: (302.000 euros). S'està col·locant un nou paviment per eliminar els sots i la pols en suspensió. Els treballs es duen a terme els mesos d'estiu per afectar el mínim possible l'escola Avenç. També es col·locaran 293 pilones amb l'objectiu de potenciar aquesta via com a segon camí escolar segur reordenant-ne la mobilitat.
  • Nostra Sra. de l'Estrada: (80.000 euros). Obra d'emergència de recollida d'aigües pluvials per a mitigar l'efecte del talús sobre la via del tren de FGC.
  • Jardins del Vallès: (55.063,58 euros). L'any 2020 l'empresa encarregada de fer les obres d'arranjament dels Jardins del Vallès va entrar en concurs de creditors i van renunciar a la finalització de l'obra. Les tasques pendents, i que s'executaran amb aquest nou contracte, inclouen la tanca perimetral de tancament i la jardineria.
  • Can Fontanals: (53.081,97 euros). Substitució de la canonada d'aigua per envelliment de la instal·lació, que provocava fuites.
  • Mas Gener: (50.000 euros). Projecte de renovació del parc infantil de la pista de Mas Gener, sorgit dels Pressupostos Participatius 20-21 de Mira-sol. Suposa condicionar el parc infantil existent (reubicant els elements que estan en bon estat i substituint-ne altres) i l'espai del seu costat (situat entre els carrers de Fuerteventura i Pompeu Fabra) per posar elements de fitness i workout per poder practicar exercici a l'aire lliure.
  • Volpelleres: (35.000 euros). Millores a la zona lúdica del costat del mercat, on es recol·loquen part dels jocs infantils que hi ha actualment, es posa terra de cautxú i es potencien les dues zones més baixes amb els següents elements: instal·lació d'un rocòdrom, un gronxador i un tobogan amb cordes i preses d'escalada. És un projecte dels Pressupostos Participatius 20-21 del Centre Oest.
  • Passeig Font, a Valldoreix: (22.665,77 euros). Substitució de la canonada d'aigua per envelliment de la instal·lació. Aquesta actuació està inclosa dins de l'obra d'urbanització que està executant l'AMB.
  • Carrer de Garrotxa: (8.097,14 euros). Substitució de la canonada d'aigua per tal de garantir la pressió mínima als usuaris.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.