Una nova onada de calor arriba a Sant Cugat aquest divendres

Durant els episodis de calor extrema, les piscines municipals són gratuïtes i s'habiliten refugis climàtics


  • Comparteix:

Els termòmetres es disparen de nou a partir d'aquest divendres / Foto: Cugat Mèdia

Els termòmetres es disparen de nou a partir d'aquest divendres / Foto: Cugat Mèdia

Davant la situació d'onada de calor i alt risc d'incendi, Sant Cugat i 356 municipis de 27 comarques catalanes estaran en Pla Alfa de nivell 3 a partir de la mitjanit de dijous i fins a la mitjanit de dilluns. En aquest context, Sant Cugat habilita mesures extraordinàries, com l'obertura gratuïta de les piscines municipals, obertes tots els dies d'11 a 19.30 h, i l'ampliació dels horaris de la Biblioteca Gabriel Ferrater, de 10 a 14 h i de 15.30 a 20.30 h, de dilluns a diumenge. De fet, tots els equipaments municipals, incloses les biblioteques, el vestíbul de l'Ajuntament, el Xalet Negre i el Casal de Torre Blanca, a més de les zones d'ombra dels parcs municipals, estan a la disposició de la ciutadania com a refugis climàtics.



Consells davant de la calor

  • Cal hidratar-se molt sovint. Beure força aigua i evitar l'alcohol i els àpats copiosos.
  • Evitar sortir al carrer i fer esport a l'aire lliure en les hores de màxima insolació.
  • Dur el cap cobert en cas de treballar a l'aire lliure.
  • Tenir especial cura en cas de patir una malaltia crònica, ser un infant o persona d'edat avançada.
  • Buscar refugis climàtics per passar-hi almenys un parell d'hores al dia, en cas de no disposar d'aparells de refrigeració a casa.
  • Visitar un cop al dia a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar que s'hidraten i segueixen aquestes recomanacions.
  • Treure a passejar les mascotes en les hores més fresques i garantir que sempre tenen aigua a l'abast i ombra.


  • Risc d'incendis elevat

    Per prevenir possibles incendis, cal recordar la prohibició d'encendre foc i fer llançament de coets, així com la importància de no tirar burilles i de trucar al 112 en cas de veure una columna de fum.

    D'altra banda, els Bombers de la Generalitat reforçaran el seu dispositiu a totes les Regions d'Emergència, amb l'increment de personal (2 o 3 efectius de suport) a cadascun dels parcs de bombers i l'obertura de tots els parcs de bombers voluntaris de Catalunya.

    Mesures activades amb el nivell 3 del Pla Alfa

  • Queden suspeses les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a algun nucli.
  • Se suspèn l'activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores, exceptuant la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l'alfals, llaurar els camps de rostolls i el conreu d'arròs.
  • Se suspenen les obres no autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit a la xarxa interurbana inclosa la sega de cunetes, i es restringeix l'ús d'eines com radials a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles.
  • Es restringeix l'accés a nou massissos i parcs naturals per l'alt risc d'incendi: Montgrí, Cap de Creus, l'Albera, les Gavarres, Montsec d'Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialp, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i l'Obac.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.