L'ofici de lutier, o com construir una guitarra des de zero a Sant Cugat

El David Solé, de Leno Guitars, dissenya i construeix les seves guitarres acústiques i també fa formació sobre l'ofici de lutier


  • Comparteix:

Construir una guitarra acústica des de zero i de forma totalment artesanal és cada vegada menys habitual. El David Solé dissenya i fabrica des del seu taller al centre de Sant Cugat guitarres acústiques, ressonadores i ukeleles. Enginyer de camins de formació, va transformar la seva passió per les guitarres en la seva professió i, a més de construir instruments 'a mida', segons les necessitats i demandes del client, també en repara i ajusta i imparteix cursos de formació per a persones interessades en conèixer l'ofici de lutier.

De fet, ofereix el seu taller perquè la gent interessada es pugui construir la seva pròpia guitarra, amb l'aportació de la seva experiència. En un reportatge a Cugat Mèdia, Solé lamenta que no hi hagi cap estudi reglat per aprendre a ser lutier i assegura que en aquesta professió "mai es deixa d'aprendre". És un dels pocs lutiers a Catalunya que està especialitzat en guitarres acústiques i la seva intenció és construir "l'instrument somiat" per a cada guitarrista. Les seves guitarres, de Leno Guitars, totalment artesanals, tenen un cost d'uns 3.000 euros i normalment treballa per encàrrec per adaptar l'instrument a allò que busca el músic.


David Solé

Desgraciadament, avui en dia, si tu vols ser lutier aquí no tens masses opcions: no hi ha uns estudis reglats que t'ensenyin l'ofici. Jo sóc enginyer de camins de formació, sempre m'ha interessat la guitarra, la toco des de petit, i vaig entrar en contacte amb un lutier, l'Steve Higgins, que em va obrir els ulls en el món de la guitarra acústica i vaig mirar de transformar la meva passió en la meva feina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.