La masia de Can Bell, el poc que queda del Sant Cugat rural
La família Bell treballa des de fa uns anys en recuperar la vinya a la finca mentre està pendent d'una rehabilitació necessària
Publicat el 2/ago/22 per Martí González
Situada al bell mig de Collserola, la masia de Can Bell, documentada des del segle XII i on hi viu la família Bell, com a mínim, des del segle XVI, és un dels pocs vestigis del Sant Cugat rural. En ple segle XXI, la família encara viu a la masia més antiga de Sant Cugat i treballa des de fa uns anys per recuperar la tradició de la vinya. Ara negocien amb l'Ajuntament els permisos que els calen per fer-hi activitats que puguin finançar una rehabilitació necessària a la casa principal, on ja no hi poden fer vida pel seu mal estat.
El propietari de la masia, Jaume Bell, que encara hi viu amb la seva dona i els seus fills, reconeix que mantenir les terres "porta molta feina" però que és un "privilegi" viure-hi. En un reportatge de Cugat Mèdia, el Jaume i el seu fill, Ferran, expliquen que van decidir ara fa uns anys apostar per la recuperació de la tradició vitivinícola plantant ceps per tenir una vinya que ocupa aproximadament mitja hectàrea de finca. Tot plegat per recuperar "la vida que havien tingut generacions anteriors" i mantenir la finca amb activitats que donin rèdit econòmic mentre parlen de la història i de la tradició del Sant Cugat agrícola.
DECLARACIONS
Jaume Bell
Estem encantats de tenir el privilegi de viure aquí. És un sacrifici important de tots els que ens han precedit, treballar la terra i l'entorn per poder viure de pagès en una casa tan antiga.
Your browser doesn’t support HTML5 audio